Eva Nordmark

Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister

Arbetsmarknadsminister

Arbetsmarknadsdepartementet

"Alla som kan arbeta ska arbeta. Det är grunden för vår gemensamma välfärd. När arbetslivet förändras gör vi en nystart i arbetsmarknadspolitiken. Regeringen fortsätter föra en politik för fler jobb och nya satsningar på kompetensutveckling. Vi bygger ett tryggare arbetsliv med goda utvecklingsmöjligheter. Så möter vi framtiden tillsammans."

Aktuellt från Eva Nordmark

  • Arbetsmarknadsministern kallade till möte om arbetsmiljön

    Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark har idag träffat arbetsmarknadens parter i ett digitalt möte för att diskutera arbetsmiljö under coronapandemin. Vid mötet diskuterades även regeringens nya arbetsmiljöstrategi som just nu tas fram.

  • Eva Nordmark håller pressträff

    Torsdag den 29 oktober höll arbetsmarknadsminister Eva Nordmark en pressträff. Var vänlig observera begränsningarna i antal personer som kan närvara.

Foto: Maskot/Folio

Om jobb och arbetsmarknad med anledning av covid-19

Här listas regeringens beslut och åtgärder för jobb, anställda och arbetssökande med anledning av coronapandemin.

Bild: Regeringskansliet

A-kassan förändras tillfälligt

En rad tillfälliga åtgärder har beslutats i syfte att fler ska få arbetslöshetsersättning, bland annat ändrade medlemsvillkor och lättnader i arbetsvillkoret. Dessutom har ersättningsnivåerna i arbetslöshetsförsäkringen höjts.

Amanda Lind och Eva Nordmark sitter vid ett bord i ett konferensrum och tittar mot en skärm (utanför bild).
Minister med ansvar för ungdomsfrågor, Amanda Lind och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark träffade ett flertal myndigheter och representanter för organisationer som på olika sätt arbetar med unga för att diskutera tidigare erfarenheter av arbete med ungdomsarbetslöshet. Foto: Evelina Larsson/Regeringskansliet

Eva Nordmark och Amanda Lind i möte om ungdomsarbetslösheten

Tisdagen den 29 september höll arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och minister med ansvar för ungdomsfrågor, Amanda Lind, ett digitalt möte med ett flertal organisationer som arbetar med ungdomar för att diskutera sätt att motverka ungdomsarbetslöshet.

Satsningar inom arbetsmarknadsområdet i budgetpropositionen för 2021

I budgetpropositionen för 2021 föreslår regeringen satsningar på sammanlagt över 9 miljarder kronor inom arbetsmarknadsområdet. Regeringen föreslår bland annat att flera av de förändringar som gjordes i a-kassan under våren 2020 förlängs samt att Arbetsförmedlingen får ökade förvaltningsresurser. Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Innehåll från Eva Nordmark

Prenumerera

Totalt 164 träffar.