Magdalena Andersson

Magdalena Andersson, Finans­minister

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

 • Pressbriefing med Magdalena Andersson

  EU:s finansministrar har i dag enats om att stödja Magdalena Andersson som EU:s kandidat i det kommande valet av ny ordförande i IMF:s högsta rådgivande organ, IMFC (International Monetary and Financial Committee). I dag höll finansministern en pressbriefing där hon kommenterade kandidaturen och svarade på frågor.

 • EU:s återhämtningspaket på videomöte med EU:s finansministrar

  Återhämtningen efter coronakrisen dominerar dagordningen när finansminister Magdalena Andersson har videokonferens med sina EU-kollegor 6 oktober. Finansministrarna ska diskutera faciliteten för återhämtning och resiliens och den europeiska planeringsterminen, som anpassats till följd av covid-19-pandemin. Även paketet om digital finansiering och kapitalmarknadsunionen står på agendan.

 • Budgetpropositionen för 2021 har lämnats till riksdagen

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Den 21 september överlämnade regeringen budgetpropositionen för 2021 till riksdagen. Regeringen föreslår ett kraftfullt grönt återstartspaket för svensk ekonomi, men också långsiktiga reformer för att bidra till att lösa samhällsproblemen.

Innehåll från Magdalena Andersson

Prenumerera

Totalt 904 träffar.