Magdalena Andersson

Magdalena Andersson, Finans­minister

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Magdalena Andersson

  • Ekonomisk återhämtning, moms och jämställdhet teman på EU:s finansministermöte

    Magdalena Andersson på pressträff
    En lång dagordning väntar finansminister Magdalena Andersson när hon träffar sina EU-kollegor på EU:s finansministermöte i Luxemburg 18 juni. Ninni Andersson/Regeringskansliet

    På Ekofinrådets möte i Luxemburg 18 juni ska finansminister Magdalena Andersson diskutera ekonomisk återhämtning och genomförandet av faciliteten för återhämtning och resiliens med sina EU-kollegor. Momsregler, integrering av jämställdhetsfrågorna i EU-budgeten och bankunionen är andra ämnen som ska upp på mötet.

  • Åttonde extra ändringsbudgeten till riksdagen

    Regeringen har överlämnat den åttonde extra ändringsbudgeten för 2021 till riksdagen. Budgeten innehåller bland annat flera förlängningar av stöd och ersättningar till företag, kommuner och regioner. Även stöden inom socialförsäkringen förlängs. För att begränsa smittspridningen och genomföra vaccineringen tillförs medel liksom kris- och stimulansstöd på kulturområdet och till idrotten.

Innehåll från Magdalena Andersson

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 1043 träffar.