Magdalena Andersson

Magdalena Andersson, Finans­minister

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

  • Magdalena Andersson tillträder som ordförande för IMF:s högsta rådgivande organ

    Idag tillträder finansminister Magdalena Andersson som ordförande för Internationella monetära och finansiella kommittén (IMFC), Internationella valutafondens högsta rådgivande organ. Vid en pressträff tillsammans med IMF:s verkställande direktör Kristalina Georgieva presenterade Magdalena Andersson inriktningen för arbetet under hennes ordförandeskap.

  • Återhämtningen efter corona i fokus på EU:s finansministermöte

    Magdalena Andersson framför en EU-flagga och en svensk flagga vid en pressträff vid ett tidigare tillfälle.
    Finansminister Magdalena Andersson representerar Sverige på videomötet med EU:s finansministrar 19 januari. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    EU:s återhämtning efter coronapandemin står på agendan när finansminister Magdalena Andersson träffar sina EU-kollegor på ett videomöte 19 januari. Finansministrarna ska diskutera faciliteten för återhämtning och resiliens och EU:s strategi för att hantera nödlidande lån i spåren av coronapandemin. Även den europeiska planeringsterminen är på dagordningen.

Innehåll från Magdalena Andersson

Prenumerera

Totalt 950 träffar.