Peter Hultqvist

Peter Hultqvist Försvars­minister

Försvarsminister

Försvarsdepartementet

"Försvarspolitiken måste ha sin utgångspunkt i ansvaret för Sverige. Det handlar om att hävda vår suveränitet, vår demokratiska samhällsordning och rätten att själva bestämma över vår framtid."

Aktuellt från Peter Hultqvist

 • Försvarsminister Peter Hultqvist diskuterade EU-Nato-samarbete på Nato-möte i Bryssel

  • Peter Hultqvist och EU:s höga representant Federica Mogherini samtalar utanför möteslokal.

   Peter Hultqvist och EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Federica Mogherini var inbjudna till Nato-mötet i Bryssel.

   Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

  • Försvarsminister Peter Hultqvist och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg skakar hand inför Natomötet.

   Försvarsminister Peter Hultqvist träffade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg inför mötet i Bryssel.

   Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

  Försvarsminister Peter Hultqvist deltog den 14 februari på Natos försvarsministermöte i Bryssel. Förutom Nato-ministrarna var också Sverige, Finland samt EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Federica Mogherini inbjudna.

Prins Carl Philip och försvarsminister Peter Hultqvist tacka Maliveteraner.
Prins Carl Philip och försvarsminister Peter Hultqvist tackade chefen för Mali 08 Adam Camél och bataljonsförvaltaren John Andersson under medaljeringsceremonin i Kungliga Tennishallen i Stockholm. Foto: Maja Hansson/Försvarsmakten

Maliveteraner fick medaljer

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog i en ceremoni i Stockholm den 14 december för att tilldela medaljer till de svenska soldater som tjänstgjort i Mali inom FN-insatsen Minusma under det senaste halvåret (Mali 08).

Viggenpiloterna Krister Sjöberg, Roger Möller, Lars-Eric Blad och Bo Ignell tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist.
De svenska viggenpiloterna Krister Sjöberg, Roger Möller, Lars-Eric Blad och Bo Ignell gratulerades av försvarsminister Peter Hultqvist i samband med medaljutdelningen. Foto: Maja Zachrisson / Regeringskansliet

Försvarsminister Peter Hultqvist närvarade vid amerikansk medaljceremoni

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog den 28 november vid en ceremoni på det amerikanska residenset i Stockholm då fyra svenska flygvapenpiloter tilldelades medalj.

Illustration: Regeringskansliet

Tal av Peter Hultqvist vid Folk och Försvars rikskonferens 2019

Försvarsminister Peter Hultqvists tal på Folk och Försvars Rikskonferens 2019.

Regeringskansliet

Prenumerera på nyheter om försvarspolitiken från regeringens webbplats

Följ regeringens arbete inom försvarspolitiken genom att prenumerera på innehåll från regeringen.se och få nya publiceringar och länkar direkt via e-post. Ställ in politikområde, typ av innehåll, departement eller statsråd och skapa en anpassad prenumeration.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 566 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida