Peter Hultqvist

Peter Hultqvist Försvars­minister

Försvarsminister

Försvarsdepartementet

"Försvarspolitiken måste ha sin utgångspunkt i ansvaret för Sverige. Det handlar om att hävda vår suveränitet, vår demokratiska samhällsordning och rätten att själva bestämma över vår framtid."

Aktuellt från Peter Hultqvist

  • 50:e mötet mellan försvarsminister Peter Hultqvist och Finlands försvarsminister Jussi Niinistö

    En befälselev i snöuniform briefar försvarsministrarna Peter Hultqvist och Jussi Niinistö på Björneborgs brigad i Säkylä, Finland.
    Försvarsministrarna Peter Hultqvist och Jussi Niinistö får en genomgång av en befälselev från Björneborgs brigad. Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

    Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist träffade sin finske kollega Jussi Niinistö i Björneborg den 11 april. Mötet var 50:e gången de båda träffades.

  • Peter Hultqvist om regeringens prioriteringar på försvarsområdet

Försvarsminister Peter Hultqvist i gruppbild på trappa med övriga försvarsministrar i JEF. I bakgrunden brittiska vaktsoldater med björnskinnsmössor.
Försvarsministrarna i JEF samlades i London den 3 april. Foto: gov.uk

Försvarsministern medverkade i försvarsministermöte i London

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog den 3 april i ett ministermöte i London inom samarbetsformatet Joint Expeditionary Force, JEF. Vid mötet genomfördes bland annat en scenariobaserad diskussion och den kommande JEF-övningen Baltic Protector där Sverige också deltar diskuterades.

Peter Hultqvist i talarstolen i FN:s generalförsamling.
Peter Hultqvist talade i generalförsamlingen. Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

Peter Hultqvist talade på försvarsministermöte i FN

Den 28–29 mars deltog försvarsminister Peter Hultqvist på FN:s möte om fredsfrämjande insatser i New York. Mötet handlade om hur FN:s fredsfrämjande arbete ska drivas vidare och förbättras och vad medlemsstaterna kan bidra med för resurser till insatserna.

Tal
Tal Illustration: Regeringskansliet

Tal av Peter Hultqvist vid Folk och Försvars rikskonferens 2019

Försvarsminister Peter Hultqvists tal på Folk och Försvars Rikskonferens 2019.

Regeringskansliet

Prenumerera på nyheter om försvarspolitiken från regeringens webbplats

Följ regeringens arbete inom försvarspolitiken genom att prenumerera på innehåll från regeringen.se och få nya publiceringar och länkar direkt via e-post. Ställ in politikområde, typ av innehåll, departement eller statsråd och skapa en anpassad prenumeration.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 569 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida