Peter Hultqvist

Peter Hultqvist Försvars­minister

Försvarsminister

Försvarsdepartementet

"Försvarspolitiken måste ha sin utgångspunkt i ansvaret för Sverige. Det handlar om att hävda vår suveränitet, vår demokratiska samhällsordning och rätten att själva bestämma över vår framtid."

Aktuellt från Peter Hultqvist

  • Finlands försvarsminister Jussi Niinistö förlänades Nordstjärneorden

    Ambassadör Anders Ahnlid och försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med den finske försvarsministern Jussi Niinistö på svenska ambassaden.
    Ambassadör Anders Ahnlid och försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med den finske försvarsministern Jussi Niinistö på svenska ambassaden. Foto: Markus Karjalainen/Regeringskansliet

    Under en ceremoni på svenska ambassaden i Helsingfors den 18 september överlämnade försvarsminister Peter Hultqvist Storkorset av Nordstjärneorden till den finske försvarsministern Jussi Niinistö.

Kompanichef Jenny Landberg i samtal med försvarsminister Peter Hultqvist.
Kompanichef Jenny Landberg förklarar övningens förutsättningar för försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Tora Heckscher/Regeringskansliet

Försvarsminister Peter Hultqvist besökte övning med Skaraborgs regemente

Försvarsminister Peter Hultqvist besökte den 3 september Skaraborgs regemente P 4 i Skövde. Regementet utbildar bland annat två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. Vid P 4 finns 2:a brigadstaben, som är en av två brigadstaber i Sverige och som ansvarar för att leda en brigad bestående av olika delar ur arméns förband. Här finns också staben för Militärregion Väst, som är en av landets fyra militärregioner.

Försvarsminister Peter Hultqvist och chefen för Luftstridsskolan Robert Nylén.
Försvarsminister Peter Hultqvist och chefen för Luftstridsskolan Robert Nylén. Foto: Tora Hecksher / Regeringskansliet

Försvarsministern på Försvarsmaktens flygdag i Uppsala

Luftsstridsskolan i Uppsala stod för värdskapet för Försvarsmaktens huvudflygdag när försvarsminister Peter Hultqvist kom på besök. Under dagen fick besökarna se flyguppvisningar och utställningar om Flygvapnets verksamhet.

Illustration: Regeringskansliet

Tal av Peter Hultqvist på Folk och Försvars Rikskonferens 2018

Försvarsminister Peter Hultqvists tal på Folk och Försvars Rikskonferens 2018.

Regeringskansliet

Prenumerera på nyheter om försvarspolitiken från regeringens webbplats

Följ regeringens arbete inom försvarspolitiken genom att prenumerera på innehåll från regeringen.se och få nya publiceringar och länkar direkt via e-post. Ställ in politikområde, typ av innehåll, departement eller statsråd och skapa en anpassad prenumeration.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 537 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida