Peter Hultqvist

Peter Hultqvist Försvars­minister

Försvarsminister

Försvarsdepartementet

"Försvarspolitiken måste ha sin utgångspunkt i ansvaret för Sverige. Det handlar om att hävda vår suveränitet, vår demokratiska samhällsordning och rätten att själva bestämma över vår framtid."

Aktuellt från Peter Hultqvist

  • Försvarsminister Peter Hultqvist besökte Östergötland

    Försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med ledningen för FMV Test och Evaluering i Linköping framför ett jas-plan i hangar.
    Försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med ledningen för FMV Test och Evaluering i Linköping. Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

    Den 15 och 16 oktober reste försvarsministern till Östergötland för besök på Markstridsskolan i Kvarn, Försvarets materielverks Test och evaluering och Flygvapenmuseet i Linköping.

Försvarsminister Peter Hultqvist tillsammansmed Tysklands försvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer och Lettlands försvarsminister Artis Pabriks på scen under paneldiskussion.
Försvarsminister Peter Hultqvist tillsammansmed Tysklands försvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer och Lettlands försvarsminister Artis Pabriks under Rigakonferensen. Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

Säkerheten i Östersjöregionen på internationell konferens i Riga

Försvarsminister Peter Hultqvist medverkade på Rigakonferensen i Lettland den 11–12 oktober. Rigakonferensen genomförs årligen för att diskutera aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor.

Försvarsminister Peter Hultqvist frågas ut på en scen med två podier av moderator Annika Nordgren Christensen under Totalförsvarskonferensen i Visby.
Försvarsminister Peter Hultqvist frågas ut av moderator Annika Nordgren Christensen under Totalförsvarskonferensen i Visby. Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

Försvarsministern och inrikesministern diskuterade totalförsvarets återuppbyggnad

Arbetet med att återuppbygga totalförsvaret diskuterades på en konferens i Visby den 3 oktober. Försvarsminister Peter Hultqvist och inrikesminister Mikael Damberg talade bland annat om nödvändigheten av ett robust totalförsvar och vilka effekter på samhället som ett återuppbyggt totalförsvar kan få.

Tal
Tal Illustration: Regeringskansliet

Tal av Peter Hultqvist vid Folk och Försvars rikskonferens 2019

Försvarsminister Peter Hultqvists tal på Folk och Försvars Rikskonferens 2019.

Försvarsminister Peter Hultqvist
Försvarsminister Peter Hultqvist Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Peter Hultqvist om regeringens prioriteringar inom försvarsområdet

Försvarsminister Peter Hultqvist berättar i en film om regeringens prioriteringar inom försvarsområdet.

Innehåll från Peter Hultqvist

Prenumerera

Totalt 618 träffar.