Peter Hultqvist

Peter Hultqvist Försvars­minister

Försvarsminister

Försvarsdepartementet

"Försvarspolitiken måste ha sin utgångspunkt i ansvaret för Sverige. Det handlar om att hävda vår suveränitet, vår demokratiska samhällsordning och rätten att själva bestämma över vår framtid."

Aktuellt från Peter Hultqvist

  • Peter Hultqvist avtackade Maliveteraner

    Peter Hultqvist tackar veteraner under ceremoni.
    Den 13 juni deltog försvarsminister Peter Hultqvist vid medaljeringsceremoni för hemkommande soldater och officerare ur Mali09. Förbandet har i huvudsak utgjorts av personal ur Skaraborgs regemente, P 4. Foto: Anders Eriksson/Regeringskansliet

    Torsdagen den 13 juni deltog försvarsminister Peter Hultqvist i en ceremoni för att tilldela medaljer till de svenska soldater som kommit hem efter tjänstgöring i FN-insatsen Minusma (Mali 09).

  • Peter Hultqvist om regeringens prioriteringar på försvarsområdet

De fem ledamöterna i Pliktrådet Julia Hjertén, Ben Solimanazavi, Malin Eidmann, Joel Kihlbert och Lisa Holmqvist tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist.
De fem ledamöterna i Pliktrådet Julia Hjertén, Ben Solimanaznavi, Malin Eidmann, Joel Kihlbert och Lisa Holmqvist tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Marcus Björkman / Regeringskansliet

Försvarsminister Peter Hultqvist träffade det nyvalda Pliktrådet

Fredagen den 31 maj träffade försvarsminister Peter Hultqvist de nyvalda ledamöterna i Pliktrådet. Ledamöterna är de första att väljas sedan regeringen beslutat att återaktivera grundutbildning med värnplikt.

Hutqvist står på en schen bakom en talarstol och framför honom syns många människor i publiken.
Försvarsminister Peter Hultqvist talade på Värnpliktskongressen i Nacka. Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

Försvarsministern talade på Värnpliktskongressen i Nacka

Försvarsminister Peter Hultqvist talade vid den pågående Värnpliktskongressen i Nacka den 24 april. Värnpliktskongressen är den högsta nivån för totalförsvarspliktigas medinflytande och det är första gången sedan 2010 som en värnpliktskongress arrangeras.

Tal
Tal Illustration: Regeringskansliet

Tal av Peter Hultqvist vid Folk och Försvars rikskonferens 2019

Försvarsminister Peter Hultqvists tal på Folk och Försvars Rikskonferens 2019.

Regeringskansliet

Prenumerera på nyheter om försvarspolitiken från regeringens webbplats

Följ regeringens arbete inom försvarspolitiken genom att prenumerera på innehåll från regeringen.se och få nya publiceringar och länkar direkt via e-post. Ställ in politikområde, typ av innehåll, departement eller statsråd och skapa en anpassad prenumeration.

Innehåll från Peter Hultqvist

Prenumerera

Totalt 584 träffar.