Peter Hultqvist

Peter Hultqvist Försvars­minister

Försvarsminister

Försvarsdepartementet

"Försvarspolitiken måste ha sin utgångspunkt i ansvaret för Sverige. Det handlar om att hävda vår suveränitet, vår demokratiska samhällsordning och rätten att själva bestämma över vår framtid."

Aktuellt från Peter Hultqvist

  • Försvarsministern uttrycker uppskattning för de frivilliginsatser som görs i samband med skogsbränderna

    Försvarsminister Peter Hultqvist träffade Röda Korsets chef för nationell beredskap, Ylva Jonsson Strömberg, för att informera sig om Röda Korsets stöd i samband med skogsbränderna.
    Fredag den 27 juli träffade försvarsminister Peter Hultqvist Röda Korsets chef för nationell beredskap, Ylva Jonsson Strömberg, för att informera sig om Röda Korsets stöd i samband med skogsbränderna. Foto: Mikael Kiesbye/Regeringskansliet

    Idag träffade försvarsministern Röda Korset för att informera sig om deras stöd i samband med skogsbränderna. Samtidigt uttryckte han sin och regeringens uppskattning för de insatser alla frivilliga bidrar med i släckningsarbetet.

  • Morgan Johansson och Peter Hultqvist om de pågående skogsbränderna

    Tisdagen den 24 juli höll justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och försvarsminister Peter Hultqvist en pressträff med anledning av de pågående skogsbränderna. De informerade om det aktuella läget och presenterade ett antal åtgärder.

Försvarsminister Peter Hultqvist tackar soldater som står uppställda på led.
Försvarsministern tackade de soldater som delatagit i den senaste Malistyrkan efter utfört uppdrag inom ramen för FN-uppdraget Minusma. Foto: Marinette Nyh Radebo/Regeringskansliet

Maliveteraner fick medalj av försvarsministern

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog i en ceremoni i Boden den 14 juni för att tilldela medaljer till de svenska soldater som arbetat i Mali inom FN-uppdraget Minusma under ett halvårs tid (Mali 07).

Försvarsminister Peter Hultqvist med den amerikanske försvarsministern James Mattis och Finlands försvarsminister Jussi Niinistö på Nato-högkvarteret.
Försvarsminister Peter Hultqvist med den amerikanske försvarsministern James Mattis och Finlands försvarsminister Jussi Niinistö på Nato-högkvarteret. Foto: Nato

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog på Natomöten och möte i Koalitionen mot terrornätverket ISIS i Bryssel

Försvarsminister Peter Hultqvist medverkade på två Natomöten och ett möte i koalitionen mot terrornätverket ISIS (D-ISIS) i Bryssel den 8 juni.

Illustration: Regeringskansliet

Tal av Peter Hultqvist på Folk och Försvars Rikskonferens 2018

Försvarsminister Peter Hultqvists tal på Folk och Försvars Rikskonferens 2018.

Regeringskansliet

Prenumerera på nyheter om försvarspolitiken från regeringens webbplats

Följ regeringens arbete inom försvarspolitiken genom att prenumerera på innehåll från regeringen.se och få nya publiceringar och länkar direkt via e-post. Ställ in politikområde, typ av innehåll, departement eller statsråd och skapa en anpassad prenumeration.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 530 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida