Anders Ygeman

Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister

Energi- och digitaliseringsminister

Infrastrukturdepartementet

Aktuellt från Anders Ygeman

 • Satsningar på digitaliseringsområdet i BP21

  Fotot visar kablar som grävs ned i en gata
  Sverige ska ha bredband i världsklass. Foto: Cecilia Tollefeldt/Regeringskansliet

  Regeringen har i 2021 års budget lagt fram en rad förslag som ska öka digitaliseringen av samhället. Det handlar till exempel om satsningar på utbyggnaden av bredband och bättre mobil uppkoppling på fjärrtåg.

 • Satsningar på energiområdet i BP21

  Fotot visar kraftledningar.
  Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

  Regeringen har i 2021 års budget lagt fram en rad förslag för att nå klimatmålen och öka elektrifieringen av samhället. Här kan du ta del av några av dessa.

Anders Ygeman
Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman deltar när EU-ländernas ministrar med ansvar för energifrågor möts via video 15 juni. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Energisektorns bidrag till återhämtningen på EU-möte

När EU:s energiministrar möts i en videokonferens 15 juni står energisektorns bidrag till återhämtningen efter coronapandemin på agendan.

Foto på en bil som är kopplad till en laddningsstation.
Goda möjligheter att ladda elfordon i närhet till hem och arbetsplatser är viktigt för att fler ska välja elfordon. Foto: Pierre Henhammar/Regeringskansliet

Nya krav på laddinfrastruktur

Regeringen har gett Boverket i uppdrag att utreda konsekvenserna av höjda kravnivåer på laddinfrastruktur vid ny- och ombyggnationer.

Ett foto på nätverkskablar
- Vi vill göra det möjligt för så många som möjligt att hålla kontakten med våra nära och kära med hjälp av digitala verktyg, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Äldres isolering ska brytas med digitala verktyg

Regeringen har gett Post- och telestyrelsen, PTS, i uppdrag att genomföra insatser för att underlätta för äldre att använda sig av olika digitala kommunikationsverktyg och tjänster. Detta riktar sig särskilt till äldreboenden och äldre som befinner sig isolerade.

Foto på kablar som ska läggas i marken på en gata. I bakgrunden syns en traktor.
Genom budgetpropositionen 2020 beslutades att 650 miljoner kronor ska användas till ett nytt stöd för utbyggnad av snabbt bredband i hela landet mellan år 2020 till 2022. Foto. Cecilia Tollefeldt/Regeringskansliet

Nytt stödsystem för utbyggnad av bredband

Regeringen har fattat tre beslut som möjliggör att ett nytt statligt stöd för utbyggnad av bredbandsinfrastruktur kan delas ut med start den 1 juni 2020.

Innehåll från Anders Ygeman

Prenumerera

Totalt 181 träffar.