Tomas Eneroth

Infrastruktur­minister Tomas Eneroth

Infrastrukturminister

Infrastrukturdepartementet

"Vi bygger Sverige. För att klara klimatet och för att jobben ska bli fler investerar vi i infrastruktur. Vi gör den största järnvägssatsningen i modern tid och satsar på ny konkurrenskraftig teknik. Det är nu det händer!"

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Tomas Eneroth

  • Transporter i fokus

    Foto på infrastrukturministern under dagens pressträff.
    – Svarta körskolor bidrar till osund konkurrens, lurar människor på pengar och den utbildning de behöver för att bli goda förare. I grunden handlar det om trafiksäkerheten på våra vägar. Med dagens beslut tar vi krafttag mot de svarta körskolorna, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    Under sommaren bjuder regeringen pressen till en fikastund varje torsdag. Vid torsdagens träff berättade infrastrukturminister Tomas Eneroth om två nyheter inom transportområdet.

  • Regeringen påskyndar arbetet med Norrbotniabanan

    Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att påbörja planeringsarbetet av sträckan Skellefteå–Luleå på Norrbotniabanan med syfte att möjliggöra för en byggstart av sträckan inom ramen för kommande nationella infrastrukturplan.

Porträttfoto på Tomas Eneroth
Infrastrukturminister Tomas Eneroth är ordförande i Elektrifieringskommissionen och besöker deltagande regioner för att ta del av deras arbete. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Elektrifieringslöften i Norrbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen - Tomas Eneroth träffar regionerna

Infrastrukturminister Tomas Eneroth träffar regionerna Norrbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen digitalt för att ta del av deras elektrifieringslöften. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil.

Tomas Eneroth höll pressträff om Elektrifieringskommissionens arbete

Regeringens elektrifieringskommission presenterar tillsammans med bland annat regioner, länsstyrelser och näringsliv 17 elektrifieringslöften med konkreta åtaganden från 252 aktörer. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil i hela landet.

Vad innebär regeringens förslag på införande av EU-direktivet definition för ren lätt bil i svensk lagstiftning?

Infrastrukturdepartementet har remitterat ett förslag om implementering av EU-direktivet om främjande av rena och energieffektiva vägtransportfordon i svensk lagstiftning. I samband med det föreslås att EU-direktivets definition av en ren lätt bil också görs till miljöbilsdefinitionen vid statliga upphandlingar av fordon.

Fotot visar en del av en bil på en asfaltsväg.
Coronapandemin innebär praktiska svårigheter att bedriva de fortbildningar som krävs för att upprätthålla yrkesförarkompetens. Foto: Maria Nilsson/Regeringskansliet

Regeringen vill förlänga giltighetstid för yrkesförarkompetensbevis

Regeringen lägger fram en proposition som möjliggör en förlängning av giltighetstiden för yrkesförarkompetensbevis (YKB) med 6 månader från och med det datum då bevisen går ut. Detta ska gälla fram till den 1 januari 2022 och syftet är att förenkla för företag och yrkesförare att bedriva verksamhet under pandemin.

Innehåll från Tomas Eneroth

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 547 träffar.