Tomas Eneroth

Infrastruktur­minister Tomas Eneroth

Infrastrukturminister

Infrastrukturdepartementet

"Vi bygger Sverige. För att klara klimatet och för att jobben ska bli fler investerar vi i infrastruktur. Vi gör den största järnvägssatsningen i modern tid och satsar på ny konkurrenskraftig teknik. Det är nu det händer!"

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Tomas Eneroth

  • Tomas Eneroth tar emot utredning om elvägar

    Idag, den 1 september, tar infrastrukturminister Tomas Eneroth emot elvägsutredningen. På pressträffen medverkar även utredare Elisabet Falemo.

  • Regeringen utvidgar körkortslånet till ungdomar

    Foto utomhus på infrastrukturminister Tomas Eneroth.
    – Körkortslånet är i grunden en frihetsreform som banar väg för att fler unga ska ha en bättre chans på arbetsmarknaden, få sitt första jobb och kunna skapa sig en ekonomisk trygghet. Nu kommer ytterligare över 200 000 unga kunna söka körkortslånet, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    Regeringen har varje torsdag under sommaren bjudit in pressen till en fikastund. I samband med torsdagens fika den 5 augusti meddelade infrastrukturminister Tomas Eneroth att regeringen utvidgar möjligheten att söka körkortslån till personer i åldern 19-20 år med fullföljd gymnasieutbildning.

Foto på infrastrukturministern under dagens pressträff.
– Svarta körskolor bidrar till osund konkurrens, lurar människor på pengar och den utbildning de behöver för att bli goda förare. I grunden handlar det om trafiksäkerheten på våra vägar. Med dagens beslut tar vi krafttag mot de svarta körskolorna, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Transporter i fokus vid regeringens sommarfika

Vid sommarfikat torsdagen den 29 juli presenterade infrastrukturminister Tomas Eneroth två nyheter inom transportområdet;

Krafttag för att stoppa svarta körskolor

Den 29 juli beslutade regeringen om åtgärder i syfte att ytterligare försvåra verksamheten för svarta körskolor. Antalet elever en privat handledare för övningskörning kan ha samtidigt begränsas till fem elever. Vid uppkörning för B-körkort ska den bil som används tillhöra Trafikverket, en godkänd trafikskola eller en gymnasieskola.

Foto på infrastrukturminister Tomas Eneroth
Infrastrukturminister Tomas Eneroth. Foto: Ninni Andersson/ Regeringskansliet.

Regeringen påskyndar arbetet med Norrbotniabanan

Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att påbörja planeringsarbetet av sträckan Skellefteå–Luleå på Norrbotniabanan med syfte att möjliggöra för en byggstart av sträckan inom ramen för kommande nationella infrastrukturplan.

Elektrifieringslöften i Norrbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen - Tomas Eneroth träffar regionerna

Infrastrukturminister Tomas Eneroth träffar regionerna Norrbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen digitalt för att ta del av deras elektrifieringslöften. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil.

Innehåll från Tomas Eneroth

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 576 träffar.