Mikael Damberg

Aktuellt från Mikael Damberg

  • Polisen föreslås få utökad tillgång till uppgifter från signalspaning

    Regeringen föreslår i en proposition att Säkerhetspolisen och Nationella operativa avdelningen i Polismyndigheten ska få en utökad tillgång till uppgifter från signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. "Säpo och NOA behöver tillgång till de här uppgifterna även om det pågår en förundersökning. Genom lagförslaget förbättrar vi myndigheternas möjlighet att till exempel förhindra terroristattentat" säger inrikesminister Mikael Damberg.

  • Angrepp mot blåljusverksamhet ska bekämpas

    Idag besökte statsminister Stefan Löfven, justitieminister Morgan Johansson, inrikesminister Mikael Damberg och rikspolischefen Anders Thornberg polisutbildningen på Södertörns högskola för att träffa polisstudenter och lärare. En pressträff hölls vid besöket.

Nya regler om datalagring vid brottsbekämpning

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen med förslag till nya regler om datalagring för brottsbekämpande ändamål. Inrikesministern bjuder nu också in till samtal mellan de brottsbekämpande myndigheterna, Post- och telestyrelsen och it- och telekombranschen.

– Med den nya datalagringslagstiftningen ger vi polisen och Säkerhetspolisen ett centralt verktyg i arbetet med att bland annat bekämpa terrorism, barnpornografibrott och annan grov brottslighet, säger inrikesminister Mikael Damberg.

Nu intensifieras arbetet med att stärka Sveriges beredskap

Inrikesminister Mikael Damberg har i dag fattat beslut att förordna Barbro Holmberg som särskild utredare i utredningen Ansvar, ledning och samordning inom civilt försvar.

– Vi initierar den här utredningen för att skapa ett effektivare civilt försvar för Sverige. Befolkningen ska skyddas, viktiga samhällsfunktioner ska fungera och Försvarsmakten ska få det stöd de behöver för att kunna möta ett väpnat angrepp, säger inrikesminister Mikael Damberg.

Utredning föreslår nytt statligt id-kort och e-legitimation

– Bedrägerier som begås med användning av falska eller stulna id-handlingar är ett växande problem. Med de här förslagen från utredningen tar staten kontrollen över svenska identitetshandlingar, säger inrikesminister Mikael Damberg i en kommentar.

Fler polisanställda med bättre villkor

Hela samhället måste kraftsamla och ge polisen stöd i arbetet med att värna människors frihet och trygghet, säger inrikesminister Mikael Damberg.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 891 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida