Mikael Damberg

Aktuellt från Mikael Damberg

  • Fler polisanställda med bättre villkor

    Hela samhället måste kraftsamla och ge polisen stöd i arbetet med att värna människors frihet och trygghet, säger inrikesminister Mikael Damberg.

Polisens tillgång till underrättelser från Försvarets radioanstalt

Säkerhetspolisen och Nationella operativa avdelningen i Polismyndigheten ska få utökad tillgång till uppgifter från signalspaning i för­svars­underrättelseverksamhet. Det föreslår regeringen i en lag­råds­remiss.

– SÄPO och NOA behöver uppgifterna i sin under­rättelseverksamhet även om det pågår en för­undersökning. Begränsningen av tillgången till uppgifterna kan i värsta fall få allvarliga kon­sekvenser för möjligheten att förhindra till exempel terroristattentat, säger inrikesminister Mikael Damberg.

Skogsbrandutredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen

Utredningen konstaterar att räddningstjänsten på de flesta håll i landet lyckades med att effektivt begränsa spridningen och släcka bränderna, men att flera aktörer agerade för långsamt i ett första skede.

Justitiedepartementets statsråd

I dag lämnade statsminister Stefan Löfven regeringsförklaringen till riksdagen och anmälde vilka statsråd som ingår i regeringen. Morgan Johansson är justitie- och migrationsminister och departementschef. Mikael Damberg är ny inrikesminister.

Regeringen har utsett Catharina Espmark och Lars Westbratt till statssekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Regeringen har utsett Elisabeth Backteman till statssekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg.

Nyhetsflöde och publiceringar

Nyheter och publicerade dokument som pressmeddelanden, propositioner eller lagrådsremisser finns i listan nedan. Listan är förfiltrerad att visa ut innehåll som är uppmärkt med det aktuella området. Du kan göra ytterligare urval i listan för att sortera ut det du är intresserad av.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 866 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida