Morgan Johansson

Morgan Johansson, Justitie- och migrations­minister

Justitie- och migrationsminister

Justitiedepartementet

"Som justitie- och migrationsminister vill jag arbeta för att knäcka den organiserade kriminaliteten och förstärka kampen mot terrorismen. Vår migrationspolitik ska vara långsiktigt hållbar och brett förankrad. Jag tror på den välfärdsmodell som vi har i Sverige och på ett samhälle som håller ihop."

Aktuellt från Morgan Johansson

 • Åsa Lindhagen och Morgan Johansson besökte Södertälje

  • Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister tillsammans med Hanna Klingborg, gruppledare Miljöpartiet Södertälje.

   Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister tillsammans med Hanna Klingborg, gruppledare Miljöpartiet Södertälje.

   Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

  • Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen med Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande Södertälje.

   Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen med Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande Södertälje.

   Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

  • Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen med Anders Kessling, direktör Delegationen mot Segregation.

   Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen med Anders Kessling, direktör Delegationen mot Segregation.

   Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

  • Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen tillsammans med Hanna Klingborg, Gruppledare MP Södertälje och Tomas Fogelqvist, Kommunalrådssekreterare Södertälje.

   Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen tillsammans med Hanna Klingborg, gruppledare Miljöpartiet Södertälje och Tomas Fogelqvist, kommunalrådssekreterare Södertälje.

   Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

  Den 16 oktober besökte Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, Södertälje. Ministrarna tog del av Södertälje kommuns arbete för att minska och motverka segregation med fokus på välfärdsbrottslighet och brottsförebyggande arbete. Ministrarna besökte även en familjecentral i Geneta.

 • Utredning föreslår att det införs ett särskilt hedersbrott

  Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har i dag tagit emot betänkandet Ett särskilt hedersbrott. Utredningen föreslår bland annat att det införs ett särskilt hedersbrott och att straffet för överträdelse av kontaktförbud skärps.

  På pressträffen medverkade utredaren, riksåklagare Petra Lundh, justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och Juno Blom, partisekreterare för Liberalerna.

Innehåll från Morgan Johansson

Prenumerera

Totalt 1122 träffar.