Amanda Lind

Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna

Kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna

Kulturdepartementet

”Vår demokrati ska främjas, journalister och konstnärers frihet skyddas och oavsett om du bor i storstad eller på landsbygden ska du ha tillgång till att utöva och uppleva kultur och idrott.”

Aktuellt från Amanda Lind

  • Ändring av förbudsförordningen

    Förbudsförordningen har varit, och är fortfarande, ett viktigt verktyg i kampen mot covid-19. Gränsen på 50 deltagare kommer ligga fast som huvudregel men regeringen aviserar i dag ett undantag från 50-begränsningen. Det planeras också för en ytterligare förändring av förordningen.

    Teckentolkad version av pressträffen finns i pressmeddelandet.

Amanda Lind och Eva Nordmark sitter vid ett bord i ett konferensrum och tittar mot en skärm (utanför bild).
Minister med ansvar för ungdomsfrågor, Amanda Lind och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark träffade ett flertal myndigheter och representanter för organisationer som på olika sätt arbetar med unga för att diskutera tidigare erfarenheter av arbete med ungdomsarbetslöshet. Foto: Evelina Larsson/Regeringskansliet

Eva Nordmark och Amanda Lind i möte om ungdomsarbetslösheten

Tisdagen den 29 september höll arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och minister med ansvar för ungdomsfrågor, Amanda Lind, ett digitalt möte med ett flertal organisationer som arbetar med ungdomar för att diskutera sätt att motverka ungdomsarbetslöshet.

Pressmeddelande
Pressmeddelande Illustration: Regeringskansliet

Idrottsminister Amanda Lind kandidat till styrelsen för WADA

Amanda Lind har som idrottsminister blivit nominerad att ingå i stiftelsestyrelsen för Världsantidopningsbyrån (WADA). Styrelsen är stiftelsens högsta beslutande organ och består av representanter från både regeringar och idrottsorganisationer.

- Arbetet mot dopning är viktigt för hela idrottsrörelsen. De allra flesta idrottare motiverar sig att träna och tävla utan dopning för att nå sina idrottsliga drömmar. Det är på deras sida vi måste stå. Så länge det finns fuskare som förstör för alla rena idrottare, men också för idrottens trovärdighet, behövs mer och bättre insatser, säger idrottsminister Amanda Lind.

Foto: Ninnie Andersson/Regeringskansliet

Pressträff med Per Bolund och Amanda Lind som presenterade budgetsatsningar på kultur

Regeringen föreslår flera satsningar för kulturen i extra ändringsbudget, höständringsbudget och budgetproposition 2021. Bland annat 1,5 miljard extra till kulturen i år, permanent förstärkning av den regionala kulturen och genomförande av läsdelegationens förslag. Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

En teckenspråkstolkad version finns i pressinbjudan.

Bild: Regeringskansliet

För kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19

Många hör av sig till Regeringskansliet med frågor om de åtgärder som regeringen har vidtagit för kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19. Här finns samlad information om dessa åtgärder.

Innehåll från Amanda Lind

Prenumerera

Totalt 202 träffar.