Innehållet publicerades under perioden

-

Amanda Linds möten angående coronavirusets effekter

Uppdaterad

Kultur- och demokrati­minister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind har haft flera samtal angående effekter av det nya coronaviruset.

 • Amanda Lind sitter vid ett bord och talar med mötesdeltagarna.

  Amanda Lind bjöd in till ett sjätte och sista sakråd om publikfrågor, det så kallade publikrådet. Syftet med publikrådet är att hålla dialog med berörda arrangörer inom såväl kultur– och idrottssektorn som det civila samhället och besöksnäringen med anledning av pandemin.

  Foto: Regeringskansliet

 • Foto på näringsminister Ibrahim Baylan och kulturminister Amanda Lind.

  Näringsminister Ibrahim Baylan och kultur- och demokratiminister Amanda Lind i studiosamtal om utmaningar och möjligheter för framtidens kulturella och kreativa näringar.

  Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

 • Amanda Lind sitter vid ett bord i ett konferensrum och talar med aktörer inom begravningsverksamheten.

  Amanda Lind, kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor, mötte aktörer inom begravningsverksamheten den 24 april i syfte att föra dialog om krisberedskap och eventuella extra insatser.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Amanda Lind sitter vid ett bord och tittar mot en skärm.

  Amanda Lind deltog i Unescos digitala kulturministermöte för att tillsammans med övriga medlemsstater identifiera behov och politiska åtgärder i syfte att minska det nya coronavirusets effekter, på kort och lång sikt.

  Foto: Regeringskansliet

 • Amanda Lind sitter och talar med ett tio-tal personer vid ett konferensbord.

  – Det råder inga tvivel om att coronavirusets spridning har lett till en svår situation för många och att läget på många håll är akut, sa Amanda Lind om mötet med museer och scenkonstinstitutioner med statlig finansiering.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Amanda Lind sitter vid ett bord i ett konferensrum och talar med deltagare på mötet.

  Kultur- och demokrati­minister samt ­minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind i samtal med det civila samhället angående effekter av det nya coronaviruset.

  Foto: Regeringskansliet

 • Ardalan Shekarabi, Amanda Lind och Eva Nordmark sitter vid ett konferensbord och talar med mötesdeltagarna.

  Kulturminister Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi i möte med kulturbranschen angående coronavirusets effekter.

  Foto: Regeringskansliet.

Amanda Lind bjöd in till sakråd om publikfrågor

Torsdag 7 oktober, träffade kultur– och idrottsminister Amanda Lind publikrådet för sjätte och sista gången. Under mötet diskuterades förutsättningarna för hösten och vilka lärdomar som kan dras inför den fortsatta utvecklingen.

Pressmeddelande: Amanda Lind bjöd in till sakråd om publikfrågor

Kulturministern bjöd in till ett femte möte med sakrådet för publikfrågor

Den 24 maj höll kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind ett femte sakråd för publikfrågor, det s.k. publikrådet. Med på mötet var även energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Pressmeddelande: Kulturministern bjöd in till ett femte möte med sakrådet för publikfrågor

Amanda Lind i högnivåmöte med filmbranschen

Idag, tisdag 11 maj, träffade kultur- och demokratiminister Amanda Lind representanter från filmbranschen för att diskutera aktuella filmpolitiska frågor och vad som krävs för en återstart efter pandemin.

Pressmeddelande: Amanda Lind i högnivåmöte med filmbranschen

Kulturministern bjöd in till fjärde mötet med sakrådet för publikfrågor

Den 17 februari höll kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind ett fjärde sakråd för publikfrågor. Med på mötet var även socialminister Lena Hallengren.

Pressmeddelande: Kulturministern bjöd in till fjärde mötet med sakrådet för publikfrågor

Sverige ska vara en stark kulturnation även efter pandemin

Den 11 februari bjöd kultur- och demokratiminister Amanda Lind och näringsminister Ibrahim Baylan in till ett digitalt studiosamtal om behovet av att utveckla de kulturella och kreativa näringarna framåt och gemensamt. Samtalet finns tillgängligt till och med den 19 februari.

Artikel: Sverige ska vara en stark kulturnation även efter pandemin

Amanda Lind träffar mediebranschen med anledning av pandemin

Idag den 28 januari träffar kultur- och demokratiminister Amanda Lind ett antal centrala aktörer i den svenska mediebranschen för att fortsatt ta del av hur media påverkats av pandemin och de stödåtgärder som regeringen vidtagit.

Pressmeddelande: Amanda Lind träffar mediebranschen med anledning av pandemin

Sakråd om publikfrågor den 4 januari

Den 4 januari bjöd kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind in till ett tredje sakråd för publikfrågor. Vid mötet deltog även inrikesminister Mikael Damberg.

Artikel: Sakråd om publikfrågor den 4 januari

Amanda Lind i dialogmöte med unga om coronapandemin

Den 16 december träffar kultur- och demokratiminister Amanda Lind unga inom civilsamhället för en dialog om hur unga kan vara en del i lösningen för hantering av coronapandemin.

Pressmeddelande: Amanda Lind i dialogmöte med unga om coronapandemin

Sakråd om publikfrågor den 11 december

Den 11 december bjöd kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind in till ett andra sakråd om publikfrågor i syfte att skapa en fördjupad bild av förutsättningar att genomföra publik- och deltagarevenemang på ett säkert sätt i förhållande till rådande smittläge och lagstiftning. Vid mötet deltog även civilminister Lena Micko.

Artikel: Sakråd om publikfrågor den 11 december

Sakråd den 4 november om publikfrågor

Den 4 november 2020 bjöd kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind in till sakråd om publikfrågor i syfte att skapa en fördjupad bild av förutsättningar att genomföra publik- och deltagarevenemang på ett säkert sätt i förhållande till rådande smittläge och lagstiftning. Vid mötet deltog även Mikael Damberg, inrikesminister och Emil Högberg, statssekreterare åt näringsminister Ibrahim Baylan. Medverkade gjorde även Bitte Bråstad, chefsjurist på Folkhälsomyndigheten.

Artikel: Sakråd den 4 november om publikfrågor

Samtal med idrottsrörelsen om begränsningar för stora deltagarevenemang

Onsdagen den 26 augusti genomförde Amanda Lind, kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor, ett dialogmöte om stora deltagarevenemang med företrädare för Riksidrottsförbundet och representanter för ett antal specialidrottsförbund.

Artikel: Samtal med idrottsrörelsen om begränsningar för stora deltagarevenemang

Samtal med delar av civilsamhället med anledning av det nya coronaviruset

Fredagen den 24 april genomförde Amanda Lind, kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor, ett dialogmöte med ett antal civilsamhällesorganisationer. Syftet var att få en bild av hur olika verksamheter påverkas av den rådande situationen och hur befintliga stödåtgärder motsvarar civilsamhällets behov.

Artikel: Samtal med delar av civilsamhället med anledning av det nya coronaviruset

Amanda Lind bjöd in regionerna till samtal med anledning av coronavirusets påverkan på kulturen i hela landet

Med anledning av det nya coronaviruset höll kultur- och demokratiminister Amanda Lind den 28 april ett möte med ansvariga kulturpolitiker från samtliga regioner, om regionernas kultur- och fritidsverksamheter i dessa tider. Syftet var bland annat att lyssna in och hålla sig uppdaterad om det rådande läget i regionerna.

Pressmeddelande: Amanda Lind bjöd in regionerna till samtal med anledning av coronavirusets påverkan på kulturen i hela landet

Samtal om begravningsfrågor med anledning av det nya coronaviruset

Den 24 april höll Amanda Lind, kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor, ett möte med aktörer inom begravningsverksamheten. Syftet med mötet var en dialog om krisberedskap och eventuella extra insatser.

Artikel: Samtal om begravningsfrågor med anledning av det nya coronaviruset

Covid-19 på agendan när Unescos kulturministrar möttes digitalt

Den 22 april hölls en videokonferens med Unescos kulturministrar för att utbyta erfarenheter kring hur covid-19 drabbat kultursektorn och vilka lösningar man föreslagit för att dämpa de negativa effekterna. Syftet var att identifiera behov och politiska åtgärder för att kunna minska det nya coronavirusets effekter både på kort och lång sikt.

Artikel: Covid-19 på agendan när Unescos kulturministrar möttes digitalt

EU:s idrottsministrar diskuterar det nya coronavirusets påverkan på idrott

Det nya coronaviruset har stor påverkan på idrotten. Den 21 april samlades EU:s idrottsministrar i ett videomöte för att diskutera det nya coronavirusets inverkan för medlemsländerna.

Artikel: EU:s idrottsministrar diskuterar det nya coronavirusets påverkan på idrott

Samtal med museer och scenkonstinstitutioner med statlig finansiering med anledning av det nya coronaviruset

Den 17 april höll Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, ett möte med museer och scenkonstinstitutioner med statlig finansiering med anledning av det nya coronaviruset. Syftet med mötet var att regeringen skulle få en tydligare lägesbild av virusspridningens konsekvenser för aktörerna idag och på längre sikt.

Artikel: Samtal med museer och scenkonstinstitutioner med statlig finansiering med anledning av det nya coronaviruset

Amanda Lind deltar på videomöte med EU:s kulturministrar

Den 8 april höll EU:s kulturministrar ett informellt möte via videolänk. På mötet utbytte ministrarna erfarenheter om det nya coronavirusets effekter på kultur- och medieområdet.

Artikel: Amanda Lind deltar på videomöte med EU:s kulturministrar

Möte med religiösa samfund med anledning av det nya coronavirusets spridning

Med anledning av det nya coronaviruset träffade statsminister Stefan Löfven och kultur- och demokratiminister Amanda Lind den 27 mars ledare för religiösa samfund.

Pressmeddelande: Möte med religiösa samfund med anledning av det nya coronavirusets spridning

Samtal med mediebranschen med anledning av det nya coronaviruset

Den 25 mars höll Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, ett möte med ett flertal större aktörer från mediebranschen med anledning av det nya coronaviruset. Syftet med mötet var att regeringen skulle få en tydligare lägesbild av virusspridningens konsekvenser för nyhetsmedierna idag och på längre sikt.

Pressmeddelande: Samtal med mediebranschen med anledning av det nya coronaviruset

Samtal med det civila samhället angående effekter av det nya coronaviruset

Den 18 mars bjöd Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna in ett flertal organisationer från det civila samhället för att diskutera deras frågor och utmaningar med anledning av det nya coronaviruset. Syftet med mötet var att ge organisationerna en möjlighet att ge sin bild av nuläget och för regeringen att lyssna in vilka insatser de gör, frågor de får och vad de upplever behöver göras för det fortsatta arbetet.

Samtal med det civila samhället angående effekter av det nya coronaviruset

Möte med kulturbranschen angående coronavirusets effekter

Den 16 mars träffade kulturminister Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi ett antal berörda kulturorganisationer och fackliga organisationer för att diskutera coronavirusets effekter på kulturbranschen.

Artikel: Möte med kulturbranschen angående coronavirusets effekter

 

 

För kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19

Här finns samlad information om de åtgärder som regeringen har vidtagit för kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19.

Regeringens arbete med coronapandemin