Ibrahim Baylan

Ibrahim Baylan, Närings­minister

Näringsminister

Näringsdepartementet

Aktuellt från Ibrahim Baylan

  • Förstärkt omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och omsättningsstöd till handelsbolag

    Regeringskansliet

    Som regeringen tidigare har meddelat kommer omsättningsstödet till enskilda näringsidkare som för närvarande gäller tiden mars till juli 2020 att förlängas till att även omfatta tiden augusti 2020 till februari 2021. Regeringen har även tidigare meddelat att det kommer att införas ett särskilt omsättningsstöd som riktar sig till handelsbolag, inklusive kommanditbolag, med minst en fysisk person som delägare. Det stödet kommer att omfatta motsvarande tid, dvs. mars 2020 till februari 2021. Regeringen kan idag meddela att stödnivån i stödet höjs från 75 till 90 procent för tiden november 2020 till februari 2021. Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

  • Negativt testsvar för covid-19 krävs för inresor till Sverige från Storbritannien

    I dag har inrikesminister Mikael Damberg och näringsminister Ibrahim Baylan hållit en digital pressträff om en ändring i inreseförbudet för resor till Sverige från Storbritannien.

    En teckenspråkstolkad version av sändningen finns i pressmeddelandet.

Förslag på tillfällig pandemilag för covid-19 skickas till lagrådet

Måndag den 28 december höll socialminister Lena Hallengren och näringsminister Ibrahim Baylan en digital pressträff. Temat för pressträffen var pandemilagstiftning.

En teckenspråkstolkad version finns i pressmeddelandet.

Kraftig förstärkning av svensk forskning

Den 17 december presenterade Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, och näringsminister Ibrahim Baylan innehållet i regeringens forsknings- och innovationsproposition som anger inriktningen för Sveriges forskningspolitik de kommande fyra åren. Resurserna ökar kraftigt redan nästa år för att möta stora samhällsutmaningar och värna den fria forskningen. Målet är att Sverige ska vara ett av världens främsta forsknings- och innovationsländer och en framstående kunskapsnation.

En teckenspråkstolkad version av sändningen finns i pressmeddelandet.

Näringsdepartementets delar i budgetpropositionen för 2021

Här kan du läsa om satsningarna som görs i budgetpropositionen för 2021 inom Näringsdepartementets områden. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Regeringskansliet

För företagare med anledning av covid-19

Många företagare hör av sig till Regeringskansliet med frågor om de åtgärder som regeringen har vidtagit för att stödja och underlätta för företag att ta sig igenom den här krisen. Här finns samlad information om dessa åtgärder.

Innehåll från Ibrahim Baylan

Prenumerera

Totalt 736 träffar.