Annika Strandhäll

Annika Strandhäll

Socialminister

Socialdepartementet

"Vår välfärd är ryggraden i den svenska modellen och spelar en avgörande roll för tryggheten genom hela livet. Med smarta och starka gemensamma system för sjukvård, omsorg, omfördelning och ekonomisk trygghet i livets olika skeden bygger vi inte bara ett samhälle som håller ihop – vi bygger ett samhälle som gör att människor kan växa och våga. Jag vill stärka den tryggheten och investera i välfärden och i människor."

Aktuellt från Annika Strandhäll

  • Regeringen vill se stärkt krisberedskap i vården

    Svensk hälso- och sjukvård ska vara starkt rustad för att möta allvarliga händelser – som stora bränder, smittsamma sjukdomar, terrorattacker och stärkt beredskap. Regeringen har beslutat att tillsätta en utredning med uppdrag att göra en total översyn av hälso- och sjukvårdens kapacitet att hantera allvarliga kriser. Uppdraget ska redovisas senast den 31 december 2020.

  • Värmebölja och hälsa

    Värmebölja kan leda till olika problem för människors hälsa. Att exponeras för värme medför olika risker för olika individer. Här finns samlad information och nyttiga länkar om värmens effekter.

  • Ökade resurser för minskad rökning

    Folkhälsomyndigheten ska fördela ytterligare 3 miljoner kronor till ideella organisationer som arbetar för att minska tobaksbruket i samhället.

Statsrådet Annika Strandhäll
Socialminister Annika Strandhäll Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Fotboll utan Fylla

Projektet Fotboll utan Fylla beviljas 1 150 000 kronor för 2018. Syftet är att bibehålla den positiva utvecklingen med minskad berusning vid idrottsevenemang.

Foto: Maskot Folio

Föräldrapenning för fler familjekonstellationer och föräldrapenningdagar på grundnivå ska reserveras

Regeringen vill stärka jämställdheten och förbättra situationen för stjärnfamiljer genom att låta fler ta ut föräldrapenning för barnet.

Socialminister Annika Strandhäll
Socialminister Annika Strandhäll Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Samordning av trygghetssystem och arbetsvillkor på EU-möte

Sociala trygghetssystem, arbetsvillkor och balans mellan arbete och privatliv är några av frågorna när ministrarna med ansvar för sysselsättning, sociala frågor och hälsa möts i Luxemburg 21–22 juni. Annika Strandhäll och Ylva Johansson representerar Sverige på mötet.

Foto: Maskot

Annika Strandhäll om regeringens insatser för sjukvård

Se filmen där Annika Strandhäll berättar om regeringens insatser för sjukvården åren 2015-2018. Regeringen har bland annat gjort satsningar på cancervården, psykiatrin, kvinnors hälsa samt tillgänglighet och kvalitet i vården.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 668 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida