Hans Dahlgren

Hans Dahlgren, EU-minister

EU-minister

Statsrådsberedningen

"Sverige ska ha en aktiv roll i den Europeiska unionen. I en tid då vi har många gemensamma utmaningar och när ett land till och med väljer att lämna EU, så vill vi se mer gränsöverskridande samarbete. För fler och bättre jobb, för en ambitiös klimatpolitik och för trygghet och säkerhet för alla som bor här."

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Hans Dahlgren

  • Sverige stödjer arbetet för ökad öppenhet i EU

    Hans Dahlgren står fram EU-flaggan och svenska flaggan
    EU-minister Hans Dahlgren. Foto: Andreas Enbuske/Regeringskansliet

    Sverige är ett av de länder som med anledning av den pågående Konferensen om Europas framtid skrivit under ett uttalande för ökad öppenhet och transparens i EU. Samtliga av EU:s medlemsstater, 37 europaparlamentariker, EU-kommissionen och Europeiska ombudsmannen har skrivit under uttalandet där man åtar sig att arbeta för ökad öppenhet i EU:s institutioner.

  • EU:s framtid och EU-kommissionens linjetal på ministermöte i Bryssel

    När medlemsländernas EU-ministrar träffades den 21 september i Bryssel i rådet för allmänna frågor tog de bland annat upp rättsstatens principer, förbindelserna mellan EU och Storbritannien och dagordningen för det kommande EU-toppmötet. Hans Dahlgren företrädde Sverige på mötet.

Innehåll från Hans Dahlgren

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 180 träffar.