Stefan Löfven

Stefan Löfven, Stats­minister

Statsminister

Statsrådsberedningen

”Vårt land ska vara en ledande och inspirerande kraft i världen. Där vi sluter klyftor och förverkligar de löften om frihet vi ställt ut till våra barn. Där vi investerar gemensamt i människor och miljö, i kunskap och konkurrenskraft, i trygghet i nuet och hopp inför framtiden.”

Aktuellt från Stefan Löfven

  • Brexit och migration i fokus på Europeiska rådet

    Stats- och regeringscheferna diskuterade brexit, migration och inre säkerhet när de träffades i Europeiska rådet 17–18 oktober. Statsminister Stefan Löfven och hans kollegor tog även upp EU:s relationer med Arabförbundet samt EU:s förhandlingsmandat inför klimatkonferensen COP24.

  • Statsministern leder en övergångsregering

    Den 25 september hölls den statsministeromröstning i riksdagen som grundlagen föreskriver. Eftersom statsminister Stefan Löfven inte hade tillräckligt stöd i riksdagen, har talmannen entledigat statsministern och övriga statsråd.

Foto: Regeringskansliet

Statsministern tog emot Spaniens premiärminister Pedro Sánchez

Onsdag den 5 september besökte Spaniens premiärminister Pedro Sánchez Sverige och Enköping för överläggningar med statsminister Stefan Löfven. Under överläggningarna diskuterades bland annat aktuella EU-frågor och samarbetet mellan Sverige och Spanien. Överläggningarna avslutades med en presskonferens.

Stefan Löfven sitter i ett folkhav utomhus.
Statsminister Stefan Löfven på plats i Kårböle. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Statsministern talade på hyllningskonsert i Kårböle

Under söndagen den 2 september samlades flera tusen människor i Kårböle i Ljusdals kommun för en hyllningskonsert för att uppmärksamma alla hjältar som bekämpade sommarens skogsbränder. Statsminister Stefan Löfven var på plats och talade i samband med konserten.

Stefan Löfven och poliser
Stefan Löfven och Morgan Johansson träffade den 14 augusti polisen i Västra Frölunda för att ta del av deras arbete efter bilbränderna den 13 augusti i västra Sverige. Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

Statsministern om bilbränderna: "Samhället kommer alltid agera hårt mot det här"

Statsminister Stefan Löfven och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson träffade i dag polisen i Västra Frölunda för att informera sig och ta del av deras arbete efter bilbränderna den 13 augusti i västra Sverige. Med på mötet var också kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson.

Statsminister Stefan Löfven i FN:s säkerhetsråd.
Statsminister Stefan Löfven i FN:s säkerhetsråd. Foto: Eskinder Debebe/UN Photo.

Statsministern i FN:s säkerhetsråd

Statsminister Stefan Löfven besökte New York den 6–10 juli för att träffa ledande företrädare för FN, bland annat generalsekreterare António Guterres, och för att leda ett möte i säkerhetsrådet. På dagordningen stod uppföljning av generalsekreterarens och säkerhetsrådets besök i Sverige i april, fortsatta diskussioner om FN:s arbete med kriser och konflikter, FN-reform och Sveriges bidrag till ökad fred och säkerhet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 912 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida