Stefan Löfven

Stefan Löfven, Stats­minister

Statsminister

Statsrådsberedningen

”Vårt land ska vara en ledande och inspirerande kraft i världen. Där vi sluter klyftor och förverkligar de löften om frihet vi ställt ut till våra barn. Där vi investerar gemensamt i människor och miljö, i kunskap och konkurrenskraft, i trygghet i nuet och hopp inför framtiden.”

Aktuellt från Stefan Löfven

  • Brexit och långtidsbudget på EU-toppmöte

    Diskussioner om brexit och EU:s långtidsbudget för åren 2021–2027 dominerade Europeiska rådet 13–14 december. Statsminister Stefan Löfven och övriga stats- och regeringschefer antog en rad slutsatser om bland annat migration, desinformation, klimatförändringar och samarbetet på den inre marknaden. Mötet avslutades med en diskussion om EMU-samarbetet.

Statsminister Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Statsministern leder en övergångsregering

Den 25 september hölls den statsministeromröstning i riksdagen som grundlagen föreskriver. Eftersom statsminister Stefan Löfven inte hade tillräckligt stöd i riksdagen, har talmannen entledigat statsministern och övriga statsråd.

Stefan Löfven tog emot Italiens president Sergio Mattarella.
Stefan Löfven tog emot Italiens president Sergio Mattarella. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Stefan Löfven tog emot Italiens president Sergio Mattarella

Den 13–15 november besökte Italiens president Sergio Mattarella Sverige på inbjudan av kungen. Fokus för besöket var digitalisering och hållbarhet, Europasamarbetet och forskning samt kultur. Under tisdagen tog statsminister Stefan Löfven emot president Sergio Mattarella i Adelcrantzska huset för överläggningar.

Stefan Löfven sitter i ett folkhav utomhus.
Statsminister Stefan Löfven på plats i Kårböle. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Statsministern talade på hyllningskonsert i Kårböle

Under söndagen den 2 september samlades flera tusen människor i Kårböle i Ljusdals kommun för en hyllningskonsert för att uppmärksamma alla hjältar som bekämpade sommarens skogsbränder. Statsminister Stefan Löfven var på plats och talade i samband med konserten.

Stefan Löfven och poliser
Stefan Löfven och Morgan Johansson träffade den 14 augusti polisen i Västra Frölunda för att ta del av deras arbete efter bilbränderna den 13 augusti i västra Sverige. Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

Statsministern om bilbränderna: "Samhället kommer alltid agera hårt mot det här"

Statsminister Stefan Löfven och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson träffade i dag polisen i Västra Frölunda för att informera sig och ta del av deras arbete efter bilbränderna den 13 augusti i västra Sverige. Med på mötet var också kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 922 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida