Anna Ekström

Anna Ekström, Utbildnings­minister

Utbildningsminister

Utbildningsdepartementet

"Vi har haft ett av de mest högpresterande och jämlika skolsystemen i världen. Dit ska vi igen. Då krävs ordning och studiero, kunskap och bildning. Vi ska skapa en skola där varje elevs ansträngning avgör hur långt hon kan nå i sina studier – inte vilka föräldrar hon råkar ha eller vilken skola hon valt."

Aktuellt från Anna Ekström

  • Budskap till Sveriges gymnasieelever

    Utbildningsminister Anna Ekström har gjort en film med ett budskap till Sveriges gymnasieelever med anledning av distansundervisningen kopplat till coronaviruset. Se filmen nedan.

  • Så ska samhället fortsätta fungera – även om skolorna skulle behöva stängas

    Regeringen fortsätter att förbereda för ett förändrat läge. Genom en ny förordning säkerställs att barn och elever som har behov av omsorg för att samhällsviktig verksamhet ska kunna upprätthållas ska få det även i ett läge där förskolor och grundskolor skulle behöva stängas. Detta meddelade utbildningsminister Anna Ekström vid en pressträff tillsammans med inrikesminister Mikael Damberg, generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Dan Eliasson och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson den 20 mars.

Innehåll från Anna Ekström

Prenumerera

Totalt 569 träffar.