Gustav Fridolin

Gustav Fridolin, Utbildningsminister

Utbildningsminister

Utbildningsdepartementet

"Alla barn ska få en ärlig chans i skolan. Alla elever ska få den tid och det stöd de behöver av sina lärare. Det kräver att fler får brinna för, och stannar, i läraryrket."

Aktuellt från Gustav Fridolin

Mer undervisningstid i matematik och i idrott och hälsa

Eleverna ska få ytterligare 105 timmar garanterad undervisningstid i matematik i högstadiet. Regeringen utökar också ämnet idrott och hälsa med 100 timmar för elever i grundskolan.

Skolan får nationella målsättningar

För att stärka skolsystemet och därmed öka elevernas kunskaper krävs ett långsiktigt och uthålligt arbete. Därför har regeringen beslutat om nationella målsättningar för höjda kunskapsresultat, förbättrad kvalitet i undervisningen och en ökad likvärdighet inom det svenska skolväsendet. De nationella målsättningarna har tagits fram utifrån 2015 års Skolkommissions förslag.

Läsa, skriva, räkna – så förbereder regeringen för garantin

– Elever som behöver extra stöd för att lära sig läsa, skriva och räkna ska få det i tid, så att inte små hinder för eleven hinner växa till stora problem. Men i dag ger vi faktiskt mest särskilt stöd först i nionde klass och för många elever blir det för sent. Nu ändrar vi på det och ger lärare mandat att sätta in extra stöd när man ser att en elev behöver det, säger Gustav Fridolin.

Camilo von Greiff utsedd till ny direktör för Skolforskningsinstitutet

- Camilo von Greiff kommer på ett bra sätt kunna fortsätta att utveckla Skolforskningsinstitutets arbete med att stärka och tillgängliggöra skolforskningen. För att bryta ojämlikheten är det viktigt att varje lärare och rektor kan få tillgång till modern forskning om lärande och skolutveckling, att goda grundade exempel sprids och att huvudmän får den handlingskraft som kan växa ur vetskapen om vad som fungerar, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 558 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida