Helene Hellmark Knutsson

Helene Hellmark Knutsson, Minister för högre utbildning och forskning

Minister för högre utbildning och forskning

Utbildningsdepartementet

"Kunskap är grunden för en positiv samhällsutveckling och vårt främsta internationella konkurrensmedel. Sverige ska konkurrera med kunskap och kompetens – inte med låga löner."

Aktuellt från Helene Hellmark Knutsson

  • Regeringen investerar i rymden – Esrange får testbädd

    Rymdminister Helene Hellmark Knutsson
    Helene Hellmark Knutsson presenterar regeringens rymdstrategi. Foto: Klas-Herman Lundgren/Regeringskansliet

    Esrange ska fortsätta vara en strategisk resurs för nationell och internationell forskning och utveckling. Därför satsar regeringen och Svenska rymdaktiebolaget (SSC) nu 80 miljoner kronor i en ny testanläggning vid rymdbasen i Kiruna.

  • Nya antagningsregler till högskolan

    − Samhälle och arbetsmarknad förändras snabbt utifrån digitalisering och globalisering. Vi måste rusta människor och samhällen inför detta. Därför har vi beslutat om nya antagningsregler till högskolan med ett tydligare fokus på kompetens, som ökar möjligheterna att ta tillvara och värdera människors arbetslivserfarenhet, säger Helene Hellmark Knutsson.

Fler ska jobba med det de är utbildade till

Personer som redan har en avslutad utländsk utbildning ska inte behöva läsa in motsvarande högskoleutbildning när de kommer till Sverige. Men för att den kompletterande utbildningen ska bli ännu mer ändamålsenlig har regeringen nu fattat beslut om flera förändringar.

Regeringen fortsätter investera i fler poliser

Nu kan Polismyndigheten starta landets femte polisutbildning – vid Högskolan i Borås. Beslutet är ett led i regeringens satsning på en effektiv och närvarande polis i hela landet.

Ny hantering av misstänkt oredlighet i forskning

– Ingen ska behöva tvivla på svensk forskning och ingen patient ska riskera att råka ut för behandlingar som är resultatet av forskningsfusk. Det system som vi nu föreslår handlar om att skapa ökad tydlighet och rättssäkerhet, säger Helene Hellmark Knutsson.

Nu blir det lättare att anordna MOOCs

Regeringen vill att fler ska delta i öppen nätbaserad utbildning (så kallade MOOCs). För att det ska bli lättare för lärosätena att arrangera sådan utbildning har regeringen beslutat om ett tydligare regelverk.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 724 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida