Matilda Ernkrans

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning

Minister för högre utbildning och forskning

Utbildningsdepartementet

”Oavsett var du bor i vårt land ska det finnas goda möjligheter att studera vidare. Vi ska se till att Sveriges studenter får bra förutsättningar och en trygg studietid. Vi investerar i utbildning och forskning för att bygga ett starkare samhälle.”

Aktuellt från Matilda Ernkrans

 • Beslut om rymdsamarbete och Horisont Europa på EU-möte

  Matilda Ernkrans
  Matilda Ernkrans företrädde Sverige när EU-ländernas forsknings- och rymdministrar möttes i Bryssel 29 november. Utvecklingen av det europeiska rymdsamarbete och utformningen av forskningsprogrammet Horisont Europa stod bland annat på dagordningen. Foto: Sveriges EU-representation

  Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, företrädde Sverige när rymd- och forskningsfrågor diskuterades i Bryssel 29 november. Europeiskt rymdsamarbete och forskningsprogrammet Horisont Europa stod bland annat på dagordningen.

 • Den kommande forskningspolitiska propositionen

  Foto på statsrådet Matilda Ernkrans
  Minister för högre utbildning och forskning Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

  Här kan du ta del av nyheter om den kommande forskningspolitiska propositionen. Hör också Matilda Ernkrans berätta om arbetet och läs underlag och inspel från forskningsfinansiärer, myndigheter och organisationer som kommit in till departementet. Sidan kommer att uppdateras kontinuerligt under arbetets gång.

Innehåll från Matilda Ernkrans

Prenumerera

Totalt 157 träffar.