Matilda Ernkrans

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning

Minister för högre utbildning och forskning

Utbildningsdepartementet

”Oavsett var du bor i vårt land ska det finnas goda möjligheter att studera vidare. Vi ska se till att Sveriges studenter får bra förutsättningar och en trygg studietid. Vi investerar i utbildning och forskning för att bygga ett starkare samhälle.”

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Matilda Ernkrans

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Matilda Ernkrans tog emot utredning om högskoleprovet

Den 7 september överlämnade Högskoleprovsutredningen sina förslag gällande högskoleprovets organisation och styrning. I samband med detta höll Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, och regeringens särskilda utredare Peter Honeth en pressträff.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

8 miljarder för att jobba Sverige ur krisen

Tisdag den 7 september höll arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, utbildningsminister Anna Ekström och Matilda Ernkrans minister för högre utbildning och forskning en digital pressträff för att presentera budgetnyheter. Under pressträffen deltog även IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Foto: Johnér Bildbyrå

Pandemins effekter på breddad rekrytering till högre utbildning ska följas upp

Regeringen har beslutat att ge ett tilläggsuppdrag till Universitetskanslersämbetet (UKÄ) för att särskilt studera covid-19-pandemins effekter på breddad rekrytering till högre utbildning.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Kraftig förstärkning av svensk forskning

Sverige är och ska fortsatt vara en ledande forskningsnation. Nu har regeringen presenterat mandatperiodens forsknings- och innovationsproposition som pekar ut riktningen framåt för svensk forskningspolitik.

Innehåll från Matilda Ernkrans

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 416 träffar.