Matilda Ernkrans

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning

Minister för högre utbildning och forskning

Utbildningsdepartementet

”Oavsett var du bor i vårt land ska det finnas goda möjligheter att studera vidare. Vi ska se till att Sveriges studenter får bra förutsättningar och en trygg studietid. Vi investerar i utbildning och forskning för att bygga ett starkare samhälle.”

Aktuellt från Matilda Ernkrans

 • Fler obehöriga lärare och förskollärare ska nå behörighetsgivande examen genom VAL

  Matilda Erkrans på regeringens sommarfika.
  Matilda Erkrans på regeringens sommarfika. Foto: Linnea Jungert/Regeringskansliet

  Kunskapsresultaten i skolan behöver fortsatt stärkas och då behövs fler behöriga lärare och förskollärare. Allt färre antas dock till satsningen Vidareutbildning av lärare (VAL) trots att det finns många kvalificerande sökande – och det beror på detaljerade och byråkratiska bestämmelser. Nu beslutar regeringen om förändringar i regelverket så att fler obehöriga lärare och de som har medverkat i undervisningen i förskolan och förskoleklassen ska kunna nå en behörighetsgivande examen via VAL.

 • Matilda Ernkrans presenterar hur universitet och högskola förstärks inför hösten

  I dag, måndag 29 juni, håller Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, en pressträff om hur universitet och högskola förstärks med fler platser inför hösten med anledning av det nya coronaviruset. Matilda Ernkrans kommer också berätta om ett coronarelaterat uppdrag till Universitetskanslersämbetet.

  I pressmeddelandet finns en teckenspråkstolkad version av sändningen.

Innehåll från Matilda Ernkrans

Prenumerera

Totalt 240 träffar.