Anna Hallberg

Anna Hallberg, utrikeshandels­minister och ­minister med ansvar för nordiska frågor

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

Utrikesdepartementet

"När exporten ökar och jobben blir fler kan hela Sverige växa och utvecklas. Därför står vi upp för frihandeln och möjliggör för fler svenska företag att ta sig ut i världen. Genom utrikeshandeln kan vi främja hållbara lösningar och svenska värderingar."

Aktuellt från Anna Hallberg

 • Anna Hallberg deltog idag i ett första möte med sina nordiska samarbetsministrar

  Foto: Erica Kanold/Regeringskansliet

  Utrikeshandelsminister Anna Hallberg har idag samlats med politiker från hela Norden till det Nordiska rådets 71:a session. Hon har bland annat haft ett första möte med sina nordiska samarbetsministrar.

 • Utrikeshandelsministern inledde bygget av Sveriges paviljong i Expo 2020

  Expo 2020
  Utrikeshandelsminister Anna Hallberg planterar ett ghaf-träd tillsammans med Najeeb Mohammed Al-Ali, generaldirektör för Expo 2020 Dubai Foto: Expo 2020

  Utrikeshandelsminister Anna Hallberg deltog idag den 8 oktober vid ceremonin för den officiella byggstarten av Sveriges paviljong i världsutställningen Expo 2020 i Dubai. Istället för ett sedvanligt första spadtag planterade statsrådet träd under ceremonin. Skogen har en central plats i det svenska deltagandet och trädplanteringen följer temat för den svenska paviljongen ”The Forest” och ambitionen att bygga helt i trä för att visa alternativa hållbara byggnadssätt och för att minimera paviljongens klimatpåverkan. I nära samarbete med svenska företag deltar Sverige i världsutställningen som äger rum från den 20 oktober 2020 till den 10 april 2021. Expo 2020 är en av regeringens viktigaste satsningar på export-, investerings- och turismfrämjande. För mer information, se www.expo2020.se.

Innehåll från Anna Hallberg

Prenumerera

Totalt 10 träffar.