Matilda Ernkrans

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning

Biståndsminister

Utrikesdepartementet

”Den svenska biståndspolitiken ska fokusera på att förebygga klimatförändringarna, stärka demokratier och kvinnor- och flickors rättigheter, lyfta människor ur fattigdom och fortsätta vara i framkant när det gäller den globala vaccineringen. Det svenska biståndet är centralt för att bekämpa den globala pandemin. Enprocentsnivån på biståndet ligger fast, det är det bästa för Sverige och världen!”

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Matilda Ernkrans

 • Sverige får framträdande roll vid USA:s världsomfattande demokratimöte

  Logotyp för Sveriges demokratisatsning Drive for democracy
  Logotyp för Sveriges demokratisatsning Drive for democracy Utrikesdepartementet

  President Joe Biden har bjudit in ledare och representanter från ett hundratal länder till ett digitalt möte för demokrati. Mötet som går under namnet Summit for Democracy, hålls den 9-10 december och syftar bland annat till att lägga fram en positiv agenda för demokratin i världen. Sverige, som genom deltagande från bland annat statsminister Magdalena Andersson och utrikesminister Ann Linde, kommer att ha en framträdande roll inför och under själva mötet.

 • Matilda Ernkrans ny biståndsminister

  Utrikesdepartementets ministrar Anna Hallberg, Ann Linde och Matilda Ernkrans
  Utrikesdepartementets ministrar Anna Hallberg, Ann Linde och Matilda Ernkrans Foto: Jonatan Klefbom/Utrikesdepartementet

  Matilda Ernkrans är ny biståndsminister på Utrikesdepartementet. Matilda Ernkrans kommer närmast från tjänsten som minister för högre utbildning och forskning på Utbildningsdepartementet.

Innehåll från Matilda Ernkrans

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 457 träffar.