Dominica

Sveriges förbindelser med Dominica är goda men begränsade. Handeln är marginell och den svenska turismen beräknas uppgå till ett femtiotal personer per år. En handfull svenskar är permanent bosatta på ön. Sverige har ett honorärkonsulat i huvudstaden Roseau och det finns även en aktiv svensk-dominikisk vänskapsförening i Stockholm. Sveriges ambassadör till Dominica är placerad i Stockholm.

Dominica hör till det Brittiska Samväldet och är dessutom medlemmar av La Francophonie. Landet är medlem i den regionala sammanslutningen CARICOM och den subregionala OECS, Organisation of Eastern Caribbean States, samt använder den östkaribiska dollarn som valuta.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet