Ecuador

Sveriges ambassadör i Colombia är sidoackrediterad i Ecuador. Sverige har ett honorärt generalkonsulat i Quito och ett honorärkonsulat i Guayaquil. En ecuadoriansk-nordisk handelskammare upprättades 2007 genom det svenska generalkonsulatet i Quito. Ecuador har en ambassad i Stockholm.

Sveriges handel med Ecuador är relativt begränsad, med en varuexport som uppgår till cirka 300 miljoner SEK per år. Importen av varor till Sverige från Ecuador är ungefär lika stor. Svensk export utgörs främst av kemiska produkter samt verkstadsprodukter. De främsta importprodukterna från Ecuador är livsmedel, drycker och tobak.

År 2007 förnyades avtalet från 1981 om ekonomiskt, industriellt och tekniskt samarbete mellan Sverige och Ecuador. Ett tiotal svenska företag, däribland ABB, Ericsson Electrolux, Husqvarna, ORIFLAME, SCA/Familia samt Tetra Pak, finns representerade genom dotterbolag i Ecuador. Ett flertal välkända svenska varumärken såsom Atlas Copco, Sandvik och Volvo representeras av ecuadorianska företag. En av de främsta odlarna av rosor i Ecuador, företaget Nevado Roses, ägs av en svensk.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 16 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida