Ecuador

Sveriges ambassadör i Colombia är sidoackrediterad i Ecuador. Sverige har ett honorärt generalkonsulat i Quito och ett honorärkonsulat i Guayaquil. En ecuadoriansk-nordisk handelskammare upprättades 2007 genom det svenska generalkonsulatet i Quito. Ecuador har en ambassad i Stockholm.

Sveriges handel med Ecuador är relativt begränsad, med en varuexport som uppgår till cirka 300 miljoner SEK per år. Importen av varor till Sverige från Ecuador är ungefär lika stor. Svensk export utgörs främst av kemiska produkter samt verkstadsprodukter. De främsta importprodukterna från Ecuador är livsmedel, drycker och tobak.

År 2007 förnyades avtalet från 1981 om ekonomiskt, industriellt och tekniskt samarbete mellan Sverige och Ecuador. Ett tiotal svenska företag, däribland ABB, Ericsson Electrolux, Husqvarna, ORIFLAME, SCA/Familia samt Tetra Pak, finns representerade genom dotterbolag i Ecuador. Ett flertal välkända svenska varumärken såsom Atlas Copco, Sandvik och Volvo representeras av ecuadorianska företag. En av de främsta odlarna av rosor i Ecuador, företaget Nevado Roses, ägs av en svensk.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Ecuador

Prenumerera

Totalt 16 träffar.