Jamaica

Sverige har ett honorärt generalkonsulat i Jamaicas huvudstad Kingston. Sveriges ambassadör till Jamaica är placerad i Stockholm. Ett 60-tal svenskar är fast bosatta på Jamaica och mer än ett tusental svenska turister besöker landet varje år. Turismen är en viktig inkomstnäring och den är främst koncentrerad till de populära turistorterna Montego Bay, Negril och Ocho Rios medan affärsresenärerna främst besöker huvudstaden Kingston.

Sveriges varuexport till Jamaica uppgår till ungefär 100 miljoner SEK per år och består till största delen av verkstadsprodukter, men även en del spannmål. Importen från Jamaica till Sverige motsvarar ungefär en tiondel av exporten, runt 10 miljoner SEK per år, huvudsakligen bestående av maltdrycker. Svenska telekomföretaget Ericsson bedriver en omfattande verksamhet i landet.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök