Nicaragua

Sveriges handel mellan Nicaragua är begränsad. Kaffe står för den största delen av den nicaraguanska exporten till Sverige. Värdet av den svenska varuexporten till Nicaragua uppgick under 2014 till 137 miljoner kronor och importen till 52 miljoner kronor.

Sverige gav under 1970-talet ett omfattande humanitärt stöd till Nicaragua under slutet av upproret mot Somoza-regimen. Från sandinisternas maktövertagande 1979 var Sverige under flera decennier en viktig bilateral biståndsgivare. Som en konsekvens av landfokuseringspolitiken fasades et svenska utvecklingssamarbetet till Nicaragua ut och upphörde 2011.

Sveriges ambassadör i Guatemala är också ackrediterad i Nicaragua. Sverige representeras i form av ett honorärt generalkonsulat i Managua.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 24 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida