Venezuela

Redan 1840 ingicks ett handels- och sjöfartsavtal mellan Sverige-Norge och Venezuela. Samma år blev Fredrik Adlercreutz generalkonsul i Venezuela och därmed Sveriges förste diplomatiske representant i spansktalande Latinamerika. Idag är Sveriges ambassadör i Bogotá sidoackrediterad i Caracas. Sverige har ett honorärt generalkonsulat i Caracas och ett honorärkonsulat i Porlamar. 

Venezuela är det land i Latinamerika med störst exportvärde till Sverige. Importen från Venezuela till Sverige består till 95 % av råvaror och bränslen, där råolja är den klart dominerande varan. Värdet på varuimporten från Venezuela har sedan 2010 uppgått till drygt 4 miljarder SEK per år, men har sjunkit dramatiskt sedan 2015 på grund av låga oljepriser och ekonomisk kris i landet. Exporten från Sverige till Venezuela har visat en kraftig minskning de senaste åren. Endast ett fåtal svenska företag har dotterbolag i Venezuela. Till dem hör Ericsson, ABB, Atlas Copco, Alfa Laval och Electrolux.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 26 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida