Indonesien

Sverige erkände den nya staten Indonesien 1949 och länderna etablerade diplomatiska förbindelser 1950. Indonesiens storlek, strategiska läge och regionala tyngd gör landet till en viktig partner för Sverige. Det finns ett starkt ömsesidigt intresse att utveckla samarbetet inom en rad områden. Indonesien utgör idag en snabbt växande marknad för svensk export i Sydostasien. Flera svenska företag är sedan länge etablerade i landet. De politiska relationerna med Indonesien har vidareutvecklats och fördjupats under de senaste åren vilket återspeglas i ett ökande besöksutbyte. 2013 besökte Indonesiens förre president Yudhoyono Sverige.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 28 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida
 • Indonesien - avrådan

  Med anledning av det förbättrade säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet inte längre från resor till distriktet Norra Lombok på ön Lombok. Utrikesdepartementet avråder sedan tidigare från icke-nödvändiga resor till staden Palu samt distrikten Donggala, Mamuju Utara, Sigi och Parigi Moutong i centrala Sulawesi. Avrådan ändrades senast 27 november 2018. Avrådan gäller tills vidare.

  Indonesien - avrådan
 • Ny ambassadör i Indonesien

  Regeringen har utsett Marina Berg till ambassadör i Jakarta.

  Ny ambassadör i Indonesien
 • Helene Hellmark Knutsson besöker Indonesien och Singapore

  Internationell samverkan mellan lärosäten och en lärarutbildning i världsklass – det är i fokus när Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, reser till Indonesien och Singapore, 2-6 oktober.

  Helene Hellmark Knutsson besöker Indonesien och Singapore
 • Infrastrukturministern medverkar i statsbesöket till Indonesien

  Mellan den 22-24 maj deltar infrastrukturminister Anna Johansson i statsbesöket till Indonesien för att tillsammans med HM Kung Carl XVI Gustaf och HM Drottning Silvia samt en stor svensk delegationen främja relationerna mellan Sverige och Indonesien. Sverige har ett stort intresse av att fördjupa kontakterna med Indonesien som ett viktigt handels- och investeringsland, och svenska företag har stora affärsmöjligheter inom bland annat området infrastruktur.

  Infrastrukturministern medverkar i statsbesöket till Indonesien
 • Statsbesök till Indonesien 22–24 maj 2017

  Indonesien

  Kungen och drottningen avlägger statsbesök i Indonesien den 22–24 maj 2017 på inbjudan av president Joko Widodo. Regeringen representeras av infrastrukturminister Anna Johansson.

  Statsbesök till Indonesien 22–24 maj 2017
 • Regeringen exportsatsar på tillväxtekonomin Indonesien

  År 2020 förväntas drygt hälften av världens ekonomiska tillväxt ske i Asien, och redan idag finns de flesta av världens största och snabbast växande ekonomier i området. Det innebär att det blir allt viktigare för svensk export att röra sig utanför Europa och nå nya långväga marknader för att nå framgång. Den svenska regeringens satsning på Indonesien syftar till att möta de nya affärsmöjligheterna.

  Regeringen exportsatsar på tillväxtekonomin Indonesien
 • Indonesiens försvarsminister besökte Sverige

  Peter Hultqvist med sin indonesiska kollega Ryamizard Ryacudu utanför Karlbergs slott.

  Försvarsminister Peter Hultqvist träffade den 8 maj sin indonesiska kollega Ryamizard Ryacudu på Karlbergs slott. Efter ceremoniella hedersbetygelser diskuterades bland annat den säkerhetspolitiska utvecklingen i norra Europa och Sydostasien samt försvarsmaterielrelaterade frågor.

  Indonesiens försvarsminister besökte Sverige
 • Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Indonesien

  Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Indonesien samt en länk till rapporten i sin helhet.

  Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Indonesien
 • Statsbesök till Indonesien

  Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia avlägger statsbesök i Indonesien den 22–24 maj 2017 på inbjudan av president Joko Widodo. Regeringen kommer att vara representerad.

  Statsbesök till Indonesien
 • Sverige och Indonesien har tecknat avtal om energisamarbete

  Ibrahim Baylan och Ignasius Jonan tecknar samarbetsavtal

  Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan har på regeringens vägnar undertecknat det första samförståndsavtalet mellan Sverige och Indonesien på energiområdet. Avtalet fokuserar på samarbete inom förnybar energi och energieffektivisering.

  Sverige och Indonesien har tecknat avtal om energisamarbete