Pakistan

Sverige och Pakistan har goda politiska förbindelser sedan många år.

Pakistans kärnvapenprov 1998 och militärkuppen 1999 medförde dock en nedgång i de bilaterala kontakterna under några år. Sedan den civila kontrollen över regeringsmakten återställdes 2008 har relationerna åter stärkts.

Sverige har bidragit med ett omfattande humanitärt stöd till Pakistan under de senaste åren. Stödet distribueras via FN-organ och enskilda organisationer och går framförallt till internflyktingar och offer för naturkatastrofer.

Sveriges export till Pakistan består främst av verkstadsprodukter och pappersprodukter, medan importen framför allt utgörs av kläder och textilier. Ett antal svenska företag finns representerade i Pakistan, varav några har tillverkning i landet. Dåvarande utrikesminister Carl Bildt besökte landet i mars 2012. Under 2014 besökte dåvarande talman Per Westerberg Pakistan och tog samma år emot ett svarsbesök från talmannen för Pakistans senat.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 22 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida