Sri Lanka

Sverige och Sri Lanka upprättade diplomatiska förbindelser 1949. Sri Lanka var ett av de första samarbetsländerna för svensk bistånd. De bilaterala relationerna har dominerats av utvecklingssamarbetet som pågick i närmare femtio år, men det fasades ut under 2010 som en följd av beslutet att koncentrera det bilaterala utvecklingssamarbetet till färre länder. Samma år stängdes ambassaden, och numera är Sveriges ambassadör i New Delhi sidoackrediterad till Sri Lanka. Ett honorärkonsulat finns i Colombo. Sri Lanka har haft en ambassad i Stockholm sedan 1970.

Handelsutbytet mellan Sverige och Sri Lanka är relativt begränsat, men ökar i omfattning. Omkring tjugo svenska företag, bland annat inom IT-sektorn, är idag verksamma i landet. Allt fler företag lägger också ut programmering, forskning och utveckling till Sri Lanka. Svensk turism till landet har ökat under senare år.

Besöksutbytet har på senare år varit begränsat. Sveriges politiska relationer med Sri Lanka hanteras idag främst genom EU. Dialogen mellan EU och Sri Lanka spänner över ett brett spektrum av frågor såsom politik, mänskliga rättigheter, handel, bistånd, migration, miljö, och fiske.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 28 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida