Bulgarien

Sverige har diplomatiska förbindelser med Bulgarien sedan 1909 och har en Stockholmsbaserad ambassadör. Bulgarien har en ambassad i Stockholm.

Bulgarien blev medlem i EU 2007 och i Nato 2004.

Över ett sextiotal företag med Sverigeanknytning uppskattas vara representerade i Bulgarien. Det rör sig om ett trettiotal svenska dotterbolag och ett trettiotal Sverigerelaterade företag, representationskontor, enskilda konsulter, eller franchisetagare till svenska varumärken, exempelvis Pernod Ricard. ABB, SAAB, Scania, Atlas Copco, Astra Zeneca, SKF, Ericsson och Volvo Trucks är andra exempel på svenska företag.

Det finns en bulgarisk-nordisk handelskammare. Under 2011 öppnades det första IKEA-varuhuset i Sofia och 2012 etablerade H&M verksamhet i landet.

Flera större svenska researrangörer är aktiva i Bulgarien och erbjuder framförallt resmål vid Svarta havskusten. Den bulgariska kultur- respektive vinterturismen växer samtidigt i omfattning.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 36 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida