Grekland

De bilaterala relationerna är utmärkta och diplomatiska förbindelser upprättades redan 1833. Det första handelsavtalet mellan Sverige och Grekland undertecknades 1852. Sedan 1991 finns en svensk-grekisk handelskammare i Athen. Exportrådet som öppnade ett kontor i Athen år 2006 har stängt detta och flyttat över bevakningen av landet till Business Swedens regionala kontor i Istanbul, Turkiet. Det finns ca 30 svenska dotterbolag verksamma i Grekland – de flesta i Athen-området. Uppskattningsvis 300 svenska bolag är verksamma i Grekland genom agenter och distributörer. Svensk export till landet uppgick under 2013 till 2,1 miljarder SEK, medan importen från Grekland uppgick till knappt 1,4 miljarder SEK samma år. Stora svenska exportprodukter är läkemedel, telekomutrustning, papper, verkstadsprodukter och fordon.

Svenska arkeologer har verkat i Grekland i över 100 år och 1946 grundades Svenska institutet i Athen (SIA) med arkeologi som huvudsyfte.

Cirka 650 000 svenskar besökte Grekland 2013 och det finns uppskattningsvis 2 500 fast boende svenskar i Grekland. Sedan 1976 finns Skandinaviska kyrkan i Grekland, tidigare i Pireus men nu i Athen. Honorära konsuler finns på följande platser: Korfu, Kos, Kreta (Heraklion och Chania), Patras, Rhodos samt Thessaloniki.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 12 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida