Irland

Sverige och Irland har mycket goda bilaterala relationer. När Irland blev självständigt år 1949 var Sverige ett av de länder som tidigt upprättade diplomatiska förbindelser med Irland. Sedan 2010 ansvarar en Stockholmsbaserad ambassadör, som regelbundet reser till Dublin, för de bilaterala förbindelserna mellan Sverige och Irland. Vidare finns ett honorärt generalkonsulat i Dublin. Irland har ambassad i Stockholm samt ett konsulat i Göteborg.

Vårt samarbete har genom åren varit utmärkt, såväl bilateralt som i internationella fora. Särskilt kan nämnas samverkan inom OSSE, inom flera av FN:s fredsbevarande operationer samt vad gäller nedrustningsfrågor. Samarbetet har ytterligare intensifierats sedan Sverige blev medlem i EU. Bland områden där vi generellt är likasinnade kan nämnas vidareutveckling av den inre marknaden, stärkt konkurrenskraft, frihandelsförhandlingar med länder utanför EU och fortsatt utvidgning. Irland har också ingått i den svenskledda nordiska snabbinsatsstyrka (NBG) som upprättats inom ramen för EU:s säkerhetspolitiska samarbete.

Irland är ett populärt turistmål, och uppskattningsvis 2000 svenskar är stadigvarande bosatta i Irland. Ett 40-tal svenska företag finns representerade i landet, och en svensk handelskammare under ledning av Sveriges generalkonsul i Dublin träffas regelbundet.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 21 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida