Slovakien

Förbindelserna mellan Sverige och Slovakien är mycket goda. Ett honorärt generalkonsulat upprättades i oktober 1990 i Bratislava och våren 2003 öppnade Sverige en ambassad. Sedan den svenska ambassaden stängdes 2010 företräder regionambassaden i Wien Sverige i Slovakien. Slovakien har en ambassad i Stockholm och även honorärkonsulat i Malmö, Göteborg och Luleå.

De svensk-slovakiska förbindelserna präglas av samarbetet inom EU och handelsutbyte. Sveriges handel med Slovakien har utvecklats positivt sedan självständigheten även om det handlar om relativt sett låga nivåer. 2013 utgjorde exporten till Slovakien 0,2 procent av den totala svenska varuexporten. De viktigaste exportprodukterna är järn och stål, papper, papp och maskiner. Svenska lastbilar (Volvo och Scania) har ett starkt fäste på den slovakiska marknaden. Slovakien stod 2013 för 0,6 procent av den totala varuimporten till Sverige. De främsta importprodukterna är fordon, elektronik och industrimaskiner. Stora svenska företag som Ericsson, AstraZeneca, Volvo Trucks, ABB, Electrolux, Swedwood och IKEA är representerade i Slovakien. IKEA:s produktionsbolag Swedwood har 20 procent av sin tillverkning i Slovakien och den klassiska bokhyllan Billy tillverkas i landet.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 12 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida