Slovenien

Sverige och Slovenien har mycket goda bilaterala relationer. Sedan Sveriges ambassad i Ljubljana stängde 2010 företräder regionambassaden i Wien Sverige i Slovenien. Slovenien har ett honorärkonsulat i Helsingborg och täcker, sedan man stängde sin ambassad i Stockholm 2012, Sverige från sin ambassad i Köpenhamn. De svensk-slovenska förbindelserna präglas av samarbete inom EU och handelsutbyte.

Slovenien står för ca 0,1 procent av den svenska exporten och 0,1 procent av importen. Den svenska exporten omfattar bland annat maskinvaror och utrustning inom telekom. Bland slovenska varumärken i Sverige kan särskilt nämnas: Elan (skidor och båtar), Gorenje (vitvaror) och Adria (husvagnar). Svenska affärsintressen i Slovenien avser bland annat SAAB vad gäller försäljning av utrustning till flygplatser. IKEA har visat intresse av att etablera ett varuhus i Ljubljana. Vattenfall har etablerat sig på den slovenska elmarknaden. Det finns en svensk-slovensk "business-group" som möts cirka 4 gånger per år. Gruppen består av ett 30-tal svenska företag och agenter. Dessutom finns en svensk-slovensk vänförening som är aktiv på kulturområdet.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 13 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida