Israel

Sverige och Israel har regelbundna politiska kontakter och brett utbyte inom bland annat handel, kultur och forskning. Sverige har en ambassad i Tel Aviv och honorära konsulat i Haifa och Eilat. Israel har en ambassad i Stockholm.

Israel är en av Sveriges främsta handelspartners i regionen och flera svenska företag finns representerade i landet. Den svenska exporten till Israel består främst av pappersvaror, verkstadsprodukter och bränslen och uppgick 2013 till cirka 2,9 miljarder kronor. Den svenska importen från Israel består främst av verkstadsprodukter och livsmedel och uppgick 2013 till cirka 1 miljard kronor. Business Swedens kontor i Wien, Österrike, ansvarar för den israeliska marknaden.

Sverige och Israel har en tradition av utvecklings- och forskningssamarbete inom högteknologiska områden som IT och bioteknologi. I dag sker utbytet bland annat inom ramen för EUREKA, ett europeiskt samarbetsnätverk för marknadsnära forskning och teknisk utveckling, vars syfte är att är att stärka den europeiska industrins konkurrenskraft på världsmarknaden och främja utvecklingen inom innovationsområden.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Handel med Israel och Palestina

UD får många frågor om EU:s och Sveriges handel och handelsavtal med Israel och Palestina, liksom om produkter från israeliska bosättningar. Här har vi samlat svar på de vanligaste.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 50 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida