Jordanien

Sverige har en ambassad i Amman sedan 1981. Jordaniens ambassadör i Berlin är sidoackrediterad till Sverige.

Sverige har ett begränsat utvecklingssamarbete med Jordanien inom ramen för den regionala samarbetsstrategin för Mellanöstern och Nordafrika som regeringen antog i september 2010. Det regionala stödet syftar till att främja respekten för de mänskliga rättigheterna, ett hållbart användande av gränsöverskridande vattenresurser och ekonomisk integration.

Med aneldning av den svåra krisen i Syrien har Sverige under 2014 bidragit 40 miljoner i stöd till Jordanien för att hantera inströmningen av syriska flyktingar i landet.

Sverige är en stor givare till FN:s organ för de palestinska flyktingarna (UNRWA), vars verksamhet i Libanon är omfattande. Sveriges stöd till UNRWA för 2013 uppgår till 334 miljoner kronor Stödet gör Sverige till UNRWA:s fjärde största nationella bidragsgivare.

Handeln mellan Sverige och Jordanien är relativt begränsad. Den svenska exporten till Jordanien uppgick till 744 miljoner kronor under 2013 och bestod framförallt av trävaror och verkstadsprodukter. Den jordanska exporten till Sverige var under samma period 22 miljoner kronor.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 24 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida