Qatar

De diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Qatar är goda. Sverige öppnade sin ambassad i Doha i maj 2014, en så kallad ”mini-ambassad”, vilket syftar på att ambassaden har ett begränsat uppdrag och en mindre personalstyrka. Qatar öppnade sin första ambassad i Sverige 2015, och i mars tillträdde den nya qatariska ambassadören. Drygt 500 svenskar är bosatta i landet.

Ett antal svenska företag har representation i landet, företrädesvis via lokala representanter. Några har etablerat samrisk- eller dotterbolag. De största svenska företagen aktiva på den qatariska marknaden är Ericsson, Volvo AB, Scania, IKEA, Envac och H&M. Sveriges export består främst av järnmalm, telekom och maskiner. Den svenska exporten till Qatar år 2017 uppgick till ungefär 1,9 miljarder kronor. Värdet på importen från Qatar var under samma år ungefär 1,5 miljarder kronor och utgjordes främst av bränslen och kemiska produkter.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 6 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida