Tunisien

Sveriges förbindelser med Tunisien går tillbaka till 1736, då ett freds- och sjöfartstraktat ingicks mellan länderna. Sverige och Tunisien har haft diplomatiska förbindelser sedan Tunisiens självständighet 1956. Sedan oktober 2016 har Sverige en ambassad på plats i Tunisien. I Sousse finns ett svenskt honorärkonsulat. Tunisien har en ambassad i Stockholm.

Den svenska exporten till Tunisien uppgick 2013 till 742 miljoner kronor och består främst av verkstadsprodukter, trävaror och transportmedel. Den svenska importen från Tunisien består till störst del av verkstadsprodukter och uppgick år 2013 till 173 miljoner kronor. Business Swedens kontor i Casablanca, Marocko, ansvarar för den tunisiska marknaden.

Sverige har ett begränsat utvecklingssamarbete med Tunisien inom ramen för den regionala samarbetsstrategi för Mellanöstern och Nordafrika som regeringen antog i september 2010. Det regionala stödet syftar till att främja respekten för de mänskliga rättigheterna, stödja ett hållbart nyttjande av gränsöverskridande vattenresurser, samt verka för ekonomisk integration. Sverige stödjer också FN-insatser för demokratiutveckling genom UNDP.

Tunisien har sedan länge varit ett populärt resmål för svenska turister.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 46 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida