Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Uttalande från Utrikesdepartementet

70 år sedan Hiroshima och Nagasaki

Publicerad

I dagarna, den 6 och 9 augusti, är det 70 år sedan kärnvapenbombningarna av Hiroshima och Nagasaki.

Hundratusentals människor fick sätta livet till på grund av bomberna, både direkt och långt senare, och de båda städerna ödelades fullständigt. Bomberna som användes var relativt svaga i jämförelse med de som finns i kärnvapenmakternas arsenaler idag. Fortfarande finns nästan 16 000 kärnvapen kvar.

- Vi får aldrig glömma offren och den fruktansvärda förstörelsen som människan släppte lös mot sig själv. Men det räcker inte.

- Idag, 70 år senare, måste vi med handling se till att ingen någonsin drabbas av de fruktansvärda konsekvenserna igen. Det enda sättet att helt garantera detta är att helt eliminera alla kärnvapen, säger utrikesminister Margot Wallström.