Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Uttalande från Statsrådsberedningen

Uttalande av statsminister Stefan Löfven med anledning av situationen i Syrien

Publicerad

– Det omedelbara hotet om en storskalig militär offensiv mot Idlib tycks just nu vara över. Förhoppningsvis kan därmed en oerhörd humanitär katastrof avvärjas. Detta efter Rysslands och Turkiets överenskommelse om en demilitariserad zon. Det närmare innehållet i överenskommelsen är fortfarande oklart. 

– Sverige har i FN:s säkerhetsråd varit pådrivande för eldupphör, skydd av civila och respekt för internationell humanitär rätt. Vi ska fortsätta ansträngningarna att förebygga en militär offensiv och undvika en katastrofal utveckling. Det sker både i säkerhetsrådet och inom EU. Det krävs nu full respekt för folkrätten, och en insikt om att det bara är en politisk lösning som kan skapa en hållbar fred.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.