Uttalande från Statsrådsberedningen

Statsministern kommenterar valet av Ursula von der Leyen som ny ordförande för EU-kommissionen

Publicerad

 – Jag välkomnar att Ursula von der Leyen nu har godkänts som ordförande i kommissionen. Det är på tiden att vi får en kvinna på denna viktiga position. Det är bra att ledningen för EU:s institutioner nu kommer på plats så att vi kan fortsätta arbetet med de stora framtidsfrågorna som fler schyssta jobb, klimatet, migrationen och säkerheten. För ett EU där människors vardag blir bättre och där vi tillsammans står upp för våra gemensamma värderingar.

 – Nu kommer regeringen att inleda diskussioner med den tillträdande ordföranden om den svenska kommissionären och fördelning av portföljer. Vi kommer självklart bidra till att det blir en jämställd kommission, säger statsminister Stefan Löfven.