Hoppa till huvudinnehåll

Startsidan

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

  • Pressträff i samband med överlämning av utredning om AP-fondernas förvaltning

    Måndagen den 17 juni klockan 11.00 tar finansmarknadsminister Niklas Wykman emot utredningen om översyn av buffertfonderna. I samband med överlämningen hålls en pressträff tillsammans med särskild utredare Tord Gransbo.

  • Civilministern har tagit emot förslag om en digital identitetsplånbok

    Måndag den 17 juni överlämnade Utredningen om säker och tillgänglig digital identitet sitt slutbetänkande till civilminister Erik Slottner. Utredningen fick i december 2022 i uppdrag att föreslå hur en digital identitetsplånbok ska kunna utfärdas, samt lämna förslag på hur en statlig e-legitimation kan utfärdas på högsta tillitsnivå. I slutbetänkandet lämnade utredningen förslag på hur en digital identitetsplånbok kan utfärdas i enlighet med den reviderade EU-förordningen eIDAS II.

  • Pressträff med anledning av att Johan Floderus och Saeed Azizi är hemma i Sverige

    Statsminister Ulf Kristersson, justitieminister Gunnar Strömmer och utrikesminister Tobias Billström höll en pressträff med anledning av att Johan Floderus och Saeed Azizi som suttit oskyldiga dömda i Iran nu är hemma i Sverige.

  • Johan Floderus och Saeed Azizi är hemma i Sverige

    Den 15 juni uttalade sig statsminister Ulf Kristersson om två svenska medborgare som suttit oskyldigt fängslade i Iran.

Statsminister Ulf Kristersson och Chiles president Gabriel Boric
Statsminister Ulf Kristersson och Chiles president Gabriel Boric. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Stats­minister Ulf Kristersson tog emot Chiles president Gabriel Boric i Sagerska

Fredagen den 14 juni tog statsminister Ulf Kristersson emot Chiles president Gabriel Boric i Sagerska för överläggningar.

Statsminister Ulf Kristersson och Colombias president Gustavo Petro.
Statsminister Ulf Kristersson och Colombias president Gustavo Petro har signerat ett bilateralt partnerskapsavtal. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Partnerskap signerat när stats­ministern tog emot Colombias president i Stockholm

Statsminister Ulf Kristersson och Colombias president Gustavo Petro har signerat ett bilateralt partnerskapsavtal mellan Sverige och Colombia. Signeringen skedde i anslutning till den colombianska presidentens besök i Sverige. Sverige och Colombia firar i år 150 års-jubileum av bilaterala relationer mellan länderna.

Finansminister Elisabeth Svantesson och Danmarks skatteminister Jeppe Bruus
Finansminister Elisabeth Svantesson och Danmarks skatteminister Jeppe Bruus har undertecknat ett nytt Öresundsavtal med mål att skapa en bättre arbetsmarknad i Öresundsregionen. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Nytt Öresundsavtal undertecknat av finans­minister Elisabeth Svantesson och Danmarks skatte­minister Jeppe Bruus

Måndag den 10 juni höll finansminister Elisabeth Svantesson och Danmarks skatteminister Jeppe Bruus pressträff med anledning av signeringen av det nya Öresundsavtalet mellan Danmark och Sverige.

Statsminister Ulf Kristersson och Försvarsmaktens nästa överbefälhavare Michael Claesson i halvfigur vid var sin talpulpet och svenska flaggor i fonden.
Statsminister Ulf Kristersson och Försvarsmaktens nästa överbefälhavare Michael Claesson. Foto: Regeringskansliet

Regeringen utser Michael Claesson till ny överbefälhavare

Fredag den 7 juni meddelade statsminister Ulf Kristersson och försvarsminister Pål Jonson att generallöjtnant Michael Claesson utsetts till Försvarsmaktens nästa överbefälhavare. Han tillträder 1 oktober 2024.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och statsminister Ulf Kristersson skakar hand utanför ingången till Harpsund
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besökte 2023 Sverige på inbjudan av statsminister Ulf Kristersson. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Fortsatt starkt stöd till Ukraina

Sverige stöttar Ukraina politiskt, militärt, humanitärt och genom stöd till uppbyggnad, näringsliv och utveckling.

Johan Forssell, bistånds- och utrikeshandelsminister
Johan Forssell, bistånds- och utrikeshandelsminister Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Regeringen ökar det humanitära stödet till Gaza

Med anledning av de omfattande humanitära behoven i Gaza presenterar regeringen ett nytt humanitärt stödpaket om 120 miljoner kronor. Beslutet om det ökade stödet innebär att Sverige sedan oktober 2023 med anledning av den humanitära krisen i Gaza har bidragit med drygt 520 miljoner kronor i humanitärt bistånd.

Illustration: Regeringskansliet

Strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige

Regeringen har nyligen presenterat tre nya nationella strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige. Det handlar om en strategi för ett stärkt arbete mot våldsbejakande extremism och terrorism, en strategi mot organiserad brottslighet och en strategi med fokus på sociala brottsförebyggande åtgärder. Här kan du läsa mer om strategierna.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina

Utrikesdepartementet sammanställer information om regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 36090 träffar.

Laddar...