Hoppa till huvudinnehåll

Justitie­­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland andra polisen, åklagarna, domstolarna och kriminalvården. Departementet ansvarar också för migrationsfrågor. Lagstiftningen inom statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt, allmän ordning och säkerhet samt migrations- och asylrätt ligger inom departementets ansvarsområde.

Aktuellt från Justitiedepartementet

  • Pressbriefing om säkerhetsläget

    Torsdag den 30 maj höll justitieminister Gunnar Strömmer en pressbriefing tillsammans med Daniel Stenling, chef kontraspionage på Säkerhetspolisen, och Hampus Nygårds, biträdande chef på Nationella operativa avdelningen (NOA). På pressbriefingen gavs en gemensam lägesuppdatering av säkerhetsläget i Sverige.

  • Snabbspårsutredning om kamerabevakning överlämnas till regeringen

    (Ny tid för pressträff) Måndag den 3 juni överlämnas promemorian Förbättrade möjligheter för polisen att använda kamerabevakning till justitieminister Gunnar Strömmer. I samband med överlämningen hålls en pressträff med justitieministern och utredaren Kazimir Åberg. Det är den första snabbspårsutredningen som presenteras för regeringen.

  • Pressträff om förbättrade levnadsvillkor för ukrainare i Sverige

    Måndag den 6 maj höll migrationsminister Maria Malmer Stenergard en pressträff tillsammans med arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson, Ludvig Aspling (SD), och Ingemar Kihlström (KD). På pressträffen presenterades förslag som ska förbättra ukrainares levnadsvillkor i Sverige.

Innehåll från Justitiedepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 5698 träffar.

Laddar...