Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

  • Ny biståndssatsning med fokus på barn på flykt

    De humanitära behoven i världen är enorma. Regeringen föreslår i höständringsbudgeten för 2016, som bygger på en överenskommelse med Vänsterpartiet, att 6,4 miljarder kronor återförs till biståndet. Av detta kommer 2,5 miljarder att gå till nya satsningar med fokus på barn på flykt, och 3,9 miljarder till att återställa tidigare neddragningar.

  • Senarelagt ikraftträdande av det nya ersättningssystemet för mottagandet av ensamkommande barn och unga

    Regeringen har lyssnat på de synpunkter som har framkommit från remissinstanserna och som ett resultat av dessa senarelägger regeringen ikraftträdandet av det nya ersättningssystemet för mottagandet av ensamkommande barn och unga. Nytt ikraftträdandedatum blir den 1 juli 2017. Det berättade arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson, finansminister Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund vid en pressträff i dag.

Joe Biden och Stefan Löfven
På pressträffen efter mötet berömde Joe Biden Sverige bland annat för dess klimatpolitik. Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet

Globalt ansvarstagande på gemensam agenda

När statsminister Stefan Löfven tog emot USA:s vicepresident Joe Biden den 25 augusti var globala utmaningar centrala frågor för mötet. Särskilt uppmärksammades flyktingsituationen och hur det skapas hållbara förutsättningar för fred och välstånd i världen.

Finansminister Magdalena Andersson redogjorde för det ekonomiska läget vid en pressträff på Harpsund.
Finansminister Magdalena Andersson redogjorde för det ekonomiska läget vid en pressträff på Harpsund. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Goda utsikter för svensk ekonomi, men många utmaningar kvarstår

Den 24 augusti samlades regeringen på Harpsund där finansminister Magdalena Andersson redogjorde för det ekonomiska läget och förutsättningarna för 2017 års budget. I samband med detta höll Magdalena Andersson en pressträff på Harpsund om det ekonomiska läget.

Foto: Astrakan/Folio.

Kvinnor ska ha halva makten och hela lönen

Jämställdhet är en hörnsten i den svenska modellen. Kvinnor ska ha halva makten och hela lönen. Då krävs förändring. Kvinnors sysselsättningsgrad måste öka och fler måste få möjlighet till en trygg anställning. Heltid ska vara norm på hela arbetsmarknaden. Föräldraansvaret måste delas jämlikt och könsuppdelningen på arbetsmarknaden motverkas.

Isabella Lövin, Stefan Löfven och Margot Wallström står i Rosenbads entréhall.
Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice stats­minister Isabella Lövin, statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Sverige valdes in i FN:s säkerhetsråd med god marginal

Med god marginal röstades Sverige in i FN:s säkerhetsråd. Sverige tar nu plats i säkerhetsrådet den 1 januari 2017 och inleder dessutom som rådets ordförande samtidigt som FN får ny generalsekreterare.

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Regeringens prioriteringar

Regeringen kommer att under 2016 prioritera investeringar och reformer för fler jobb, förbättrade skolresultat, minskade klimatutsläpp och ökat bostadsbyggande.

Foto: Maskot/Folio.

Ordning och reda på arbetsmarknaden

Regeringen värnar den svenska modellen som bygger på att fack och arbetsgivare kommer överens om anställningsvillkoren på arbetsmarknaden. Sverige driver även frågor i EU om rättvis konkurrens för företag, och om rättigheter och villkor för EU-medborgare som utstationeras för att arbeta i Sverige.

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Så ska regeringen förbättra de nyanländas etablering

Regeringen ökar kraftigt resurserna till Svenska för invandrare, yrkesutbildning och validering av utländska examina för att nyanländas utbildning snabbare ska komma till användning på arbetsmarknaden.

Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Regeringens EU-prioriteringar 2016

Under 2016 prioriterar regeringen i EU-arbetet särskilt och är pådrivande avseende ett socialt Europa för jobb och tillväxt, en ambitiös klimat-, energi och miljöpolitik, samt en solidarisk flykting- och migrationspolitik och en säker omvärld.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 23669 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida