Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

  • Regeringen beslutade om förändringar i Transportstyrelsens ledning

    Vid regeringssammanträdet den 20 juli beslutade regeringen att frågan om generaldirektören Maria Ågren ska avskedas från sin anställning som generaldirektör i Regeringskansliet ska anmälas till Statens ansvarsnämnd. Regeringen beslutade även att entlediga Rolf Annerberg från uppdraget som ordförande i styrelsen för Transportstyrelsen och att utse Anita Johansson till ny ordförande. Den 18 juli kallade statsrådet Anna Johansson till pressträff. Se den webbutsända pressträffen i efterhand.

  • Flera uppdrag till Polismyndigheten och enklare regler för småföretagare

    Anders Ygeman står utomhus och blir intervjuad.
    Inrikesminister Anders Ygeman informerade om nya uppdrag till Polismyndigheten. Foto: Sofie Westling/Regeringskansliet

    Förändringar i Transportstyrelsens ledning, nya uppdrag till Polismyndigheten och enklare regler för småföretagare. Det var några av regeringsbesluten som presenterades på regeringens pressfika den 20 juli som leddes av statsrådet Helene Hellmark Knutsson.

Illustration: Regeringskansliet

Presskontakter vecka 29

Under sommaren har statsråden olika presskontakter. Här hittar du kontaktuppgifter till de pressekreterare som är i tjänst vecka 29, den 17-23 juli. Kontaktuppgifterna uppdateras varje måndag.

Foto: Folio bildbyrå

Barnkonventionens väg till svensk lag

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag om att göra FN:s barnkonvention till svensk lag. Regeringen anser att barnkonventionens starka ställning behöver tydliggöras och att ett barnrättsbaserat synsätt ska ha stort genomslag i rättstillämpningen.

Illustration: Regeringskansliet

Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Informationsmaterialet innehåller en sammanfattning av de viktigare lagar och förordningar som träder i kraft kring halvårsskiftet 2017.

Resklar-appen
Resklar-appen Foto: Catarina Axelsson, Regeringskansliet

UD:s reseinformation

Här hittar du råd och information som du har nytta av inför och under din utlandsresa: Vad du bör tänka på, problem som kan uppstå och vilken hjälp du kan få av Utrikesdepartementet i olika situationer. Här finns också Utrikesdepartementets avrådan från resor, information om visering och länkar till våra ambassader och konsulat.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 29049 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida