Utbildnings­departementet

Utbildningsdepartementet ansvarar för regeringens utbildnings-, forsknings- och ungdomspolitik. Departementet arbetar med frågor som exempelvis handlar om skolresultat, lärarnas villkor, studiefinansiering och levnadsvillkor för unga.

Ansvariga statsråd

Gustav Fridolin Utbildnings­minister
Anna Ekström Gymnasie- och kunskapslyfts­minister
Helene Hellmark Knutsson Minister för högre utbildning och forskning

Aktuellt från Utbildningsdepartementet

Illustration: Regeringskansliet

Gymnasieutredningens betänkande går ut på remiss

I dag skickar Utbildningsdepartementet Gymnasieutredningens betänkande En gymnasieutbildning för alla – åtgärder för att alla unga ska påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning (SOU 2016:77) till remissinstanser för deras synpunkter.

Foto: Folio bildbyrå

Flera internationella kunskapsmätningar aktuella just nu

Alla barn har rätt till en bra start i livet. Regeringen vill höja kunskapsresultaten och öka jämlikheten i skolan. Målet är en likvärdig skola där inget barn lämnas efter eller hålls tillbaka. I slutet av 2016 redovisas resultat av de internationella kunskapsmätningarna TIMSS, TIMSS Advanced och PISA. Här kan du läsa mer om dessa kunskapsmätningar och regeringens prioriteringar och insatser inom undersökningarnas fokusområden.

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Stort intresse för Svenska från dag ett

Svenska från dag ett är en satsning för att ge nyanlända i Sverige möjlighet att lära sig svenska tidigt och samtidigt få en grundläggande förståelse för, och inblick i, det svenska samhället. Ett viktigt syfte är att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning under asyltiden.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringen har utsett ny ordförande och tre ledamöter till Karolinska institutets styrelse

Regeringen har i dag, den 24 november, beslutat att utse Mikael Odenberg till ny ordförande i Karolinska institutets styrelse från och med den 1 december 2016. Samtidigt förordnades Liselotte Højgaard, Bjørn Stensaker och Göran Stiernstedt som nya styrelseledamöter. Detta innebär att samtliga externa styrelseledamöter i Karolinska institutets styrelse har bytts ut under året.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 2149 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida