Utbildnings­departementet

Utbildningsdepartementet ansvarar för regeringens utbildnings-, forsknings- och ungdomspolitik. Departementet arbetar med frågor som exempelvis handlar om skolresultat, lärarnas villkor, studiefinansiering och levnadsvillkor för unga.

Ansvariga statsråd

Gustav Fridolin Utbildnings­minister
Anna Ekström Gymnasie- och kunskapslyfts­minister
Helene Hellmark Knutsson Minister för högre utbildning och forskning

Aktuellt från Utbildningsdepartementet

Illustration: Regeringskansliet

Förändringar i vuxenutbildningen från årsskiftet

Med det nya året gäller nya regler och förutsättningar inom vuxenutbildningen. Bland annat utökas rätten att delta i kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå och kommuner ska samarbeta om yrkesinriktad vuxenutbildning (regionalt yrkesvux).

Illustration: Regeringskansliet

All etikprövning föreslås samlas inom en ny myndighet

Utbildningsdepartementet skickar nu ut förslag om en ny organisation för etikprövning av forskning på remiss. I promemorian föreslås bland annat att de sex regionala etikprövningsnämnderna ska avvecklas. I stället föreslås att etikprövning som avser människor ska samlas inom en ny myndighet, Etikprövningsmyndigheten.

Illustration: Regeringskansliet

Utredningen om bättre möjligheter att motverka diskriminering lämnar sitt slutbetänkande till Alice Bah Kuhnke och Gustav Fridolin

Den 14 december överlämnade utredningen sitt slutbetänkande Bättre skydd mot diskriminering till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och utbildningsminister Gustav Fridolin. Utredningen föreslår bland annat att en diskrimineringsnämnd ska skapas som ett alternativ till domstolsprövning och att Skolinspektionen ska arbeta mot diskriminering i skolan.

Illustration: Regeringskansliet

Förlängt och utökat uppdrag för regeringens life science-samordnare

Regeringen har i dag beslutat att utöka och förlänga uppdraget för den nationella samordnaren för life science, Anders Lönnberg. Uppdrag förlängs till den 31 januari 2018. Det utökade uppdraget innebär att life science-samordnaren ska delta i arbetet för att få den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA lokaliserad till Sverige.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 2198 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida