Utbildnings­departementet

Utbildningsdepartementet ansvarar för regeringens utbildnings-, forsknings- och ungdomspolitik. Departementet arbetar med frågor som exempelvis handlar om skolresultat, lärarnas villkor, studiefinansiering och levnadsvillkor för unga.

Ansvariga statsråd

Gustav Fridolin Utbildnings­minister
Anna Ekström Gymnasie- och kunskapslyfts­minister
Helene Hellmark Knutsson Minister för högre utbildning och forskning

Aktuellt från Utbildningsdepartementet

Illustration: Finansdepartementet/Regeringskansliet

Utbildningsdepartementets satsningar i vårbudgeten

En halv miljard i en ny jämlikhetspeng och 150 miljoner kronor för att stärka introduktionsprogrammen vid utsatta gymnasieskolor. Det är några av satsningarna som föreslås i vårändringsbudgeten för 2017 som bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet. Detta kompletterar regeringens pågående insatser för att höja läraryrkets attraktivitet.

Illustration: Regeringskansliet

Stadieindelad timplan ska öka jämlikheten i grundsärskolan

Regeringen har i dag beslutat om att ge Skolverket i uppdrag att förbereda förslag till nya timplaner för bland annat grundsärskolan. Syftet med en stadieindelad timplan är bland annat att säkerställa att alla elever får den undervisningstid de har rätt till och därmed bidra till en mer jämlik skola.

Illustration: Regeringskansliet

Jämlikhetspeng till utsatta skolor

I vårändringsbudgeten stärker regeringen investeringen i de mest utsatta skolorna och inför en jämlikhetspeng till skolan. Vårändringsbudgeten för 2017 bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

Illustration: Regeringskansliet

Rätt att fullfölja introduktionsprogram i gymnasieskolan efter flytt till annan kommun

Regeringen har beslutat om en remiss till Lagrådet med förslag om att förtydliga skollagen gällande elevens rätt att fullfölja ett introduktionsprogram i gymnasieskolan efter flytt till en annan kommun.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 2368 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida