Utbildnings­departementet

Utbildningsdepartementet ansvarar för regeringens utbildnings-, forsknings- och ungdomspolitik. Departementet arbetar med frågor som exempelvis handlar om skolresultat, lärarnas villkor, studiefinansiering och levnadsvillkor för unga.

Ansvariga statsråd

Gustav Fridolin Utbildnings­minister
Aida Hadzialic Gymnasie- och kunskapslyfts­minister
Helene Hellmark Knutsson Minister för högre utbildning och forskning

Aktuellt från Utbildningsdepartementet

Utbildningsdepartementets samlade satsningar i vårbudgeten

Ökad attraktivitet för läraryrket och stöd för skollokaler är två viktiga prioriteringar för att vända kunskapsresultaten i skolan när vårbudgeten presenteras i dag.

Förstärkt satsning för fler behöriga sfi-lärare

I vårändringsbudgeten för 2016 föreslår regeringen att den del av satsningen på ökad kompetens inom svenska för invandrare (sfi) som rör vidareutbildning av lärare ska förstärkas med ytterligare 40 miljoner kronor. Syftet är att möjligöra att fler kan bli behöriga lärare inom sfi.

Ytterligare satsning på bedömning av utländsk utbildning

För att möta den höga efterfrågan gällande bedömning av utländsk utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå föreslår regeringen en förstärkning av Universitets- och högskolerådets (UHR:s) medel med ytterligare 10 miljoner kronor 2016.

Välfärdsmiljarder till kommunerna

Regeringen kommer i höst att föreslå investeringar om 10 miljarder per år för fler anställda i välfärden. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet och presenterades vid en pressträff i Rosenbad.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1773 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida