Kultur­departementet

Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör kultur, medier, demokrati, mänskliga rättigheter nationellt, de nationella minoriteterna och det samiska folkets språk och kultur. Departementet ansvarar också för arbetet mot diskriminering samt för frågor som rör det civila samhället, trossamfund och begravningsverksamhet.

Ansvarigt statsråd

Alice Bah Kuhnke Kultur- och demokrati­minister

Aktuellt från Kulturdepartementet

  • Fri entré infört vid 18 statliga museer

    Foto: Mikael Sjöberg, TT

    Den 1 februari 2016 infördes fri entré på 18 statliga museer. - De skatter som finns i museerna är våra gemensamma. Därför är det naturligt att vi ser till att alla får chansen att ta del av det vi äger tillsammans, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

  • Demokratiutredningen lämnade sitt betänkande till Alice Bah Kuhnke

    Den 18 januari överlämnade demokratiutredningen betänkandet Låt fler forma framtiden!, SOU 2016:5, till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Utredningen föreslår bland annat att ett nytt mål för demokratipolitiken antas; "en hållbar demokrati som kännetecknas av delaktighet och jämlikt inflytande".

Ministern i möte på asylboende
Ulf Dernevik, politiskt sakkunnig på Kulturdepartementet och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke lyssnar uppmärksamt på organisationernas syn på IOP-avtalet. Ida Walderlo/Regeringskansliet

Det civila samhällets insatser är oumbärliga i flyktingsituationen

Under hösten har kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke besökt några av det civila samhällets olika verksamheter för flyktingar och asylsökande i Sverige. Turen kom till Göteborg den 21 december efter besök i Stockholm och Malmö. Ministern besökte två verksamheter och dialogen kretsade kring vikten av samverkan mellan olika aktörer.

Foto: Boris Vasic/Regeringskansliet

105 miljoner kronor till det civila samhällets organisationer i arbetet med flyktingsituationen

– Det civila samhället har en nyckelroll i arbetet med mottagande och etablering av människor på flykt. Nu ger vi bättre förutsättningar för att man på ett hållbart sätt ska kunna kanalisera människors engagemang, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och Medieutredningens Anette Novak, Göran Blomberg och Oscar Westlund.
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och Medieutredningens Anette Novak, Göran Blomberg och Oscar Westlund. Regeringskansliet

Analys av det svenska medielandskapet överlämnad

Medieutredningen har analyserat det svenska medielandskapet utifrån ett medborgarperspektiv. I dag tog kultur- och demokratiministern emot utredningens delbetänkande. Delbetänkandet kommer att ligga till grund för förslag till nya mediepolitiska verktyg som Medieutredningen ska lämna senast den 30 april 2016.

Foto: Anders Wiklund/TT

Arbetet med en nationell plan mot rasism fortsätter

Regeringen, i överenskommelse med Vänsterpartiet, förstärker arbetet med att förebygga och motverka rasism och liknande former av fientlighet. 20 miljoner kronor avsätts under fyra år (2016-2019) på arbetet genom att samla och systematisera arbetet inom ramen för en nationell plan.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1099 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida