Kultur­departementet

Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör kultur, medier, demokrati, mänskliga rättigheter nationellt, de nationella minoriteterna och det samiska folkets språk och kultur. Departementet ansvarar också för arbetet mot diskriminering samt för frågor som rör det civila samhället, trossamfund och begravningsverksamhet.

Ansvarigt statsråd

Alice Bah Kuhnke Kultur- och demokrati­minister

Aktuellt från Kulturdepartementet

  • Analys av det svenska medielandskapet överlämnad

    Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och Medieutredningens Anette Novak, Göran Blomberg och Oscar Westlund.
    Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och Medieutredningens Anette Novak, Göran Blomberg och Oscar Westlund. Regeringskansliet

    Medieutredningen har analyserat det svenska medielandskapet utifrån ett medborgarperspektiv. I dag tog kultur- och demokratiministern emot utredningens delbetänkande. Delbetänkandet kommer att ligga till grund för förslag till nya mediepolitiska verktyg som Medieutredningen ska lämna senast den 30 april 2016.

De utsända kulturråden tillsammans med kultur- och demokratiministern. Från vänster: Mats Widbom, Ellen Wettmark, Stefan Ingvarsson, Tomas Lindman, kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, Suzi Ersahin, Nina Röhlcke, Mathias Lafolie. På bilden saknas Linda Zachrison, kulturråd i Washington DC.
De utsända kulturråden tillsammans med kultur- och demokratiministern. Från vänster: Mats Widbom, Ellen Wettmark, Stefan Ingvarsson, Tomas Lindman, kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, Suzi Ersahin, Nina Röhlcke, Mathias Lafolie. På bilden saknas Linda Zachrison, kulturråd i Washington DC. Foto: Anders G Warne

Höstmöte med kulturråden

De utsända kulturråden var i början av veckan i Stockholm för intensiva möten med kollegor och ledning på Kulturdepartementet. Dessa planeringdagar äger rum två gånger per år och är också värdefulla för att utbyta erfarenheter med varandra.

Foto: Anders Wiklund/TT

Omställning av filmpolitiken

Regeringen föreslår att staten från och med 2017 ska ta ett helhetsansvar för den nationella filmpolitiken. Därmed lämnar staten filmavtalet som under en lång tid finansierat och styrt delar av den statliga filmpolitiken. Nu pågår arbetet med att forma den nya filmpolitiken.

Foto: Anders Wiklund/TT

Arbetet med en nationell plan mot rasism fortsätter

Regeringen, i överenskommelse med Vänsterpartiet, förstärker arbetet med att förebygga och motverka rasism och liknande former av fientlighet. 20 miljoner kronor avsätts under fyra år (2016-2019) på arbetet genom att samla och systematisera arbetet inom ramen för en nationell plan.

Foto: Mikael Sjöberg/TT

Fri entré vid vissa statliga museer

Regeringen föreslår, efter överenskommelse med Vänsterpartiet, att från och med 2016 öka anslaget till de statliga museimyndigheterna med 80 miljoner kronor för att införa fri entré vid vissa statliga museer.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 1048 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida