Kultur­departementet

Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör kultur, medier, demokrati, mänskliga rättigheter nationellt, de nationella minoriteterna och det samiska folkets språk och kultur. Departementet ansvarar också för arbetet mot diskriminering samt för frågor som rör det civila samhället, trossamfund och begravningsverksamhet.

Ansvarigt statsråd

Alice Bah Kuhnke Kultur- och demokrati­minister

Aktuellt från Kulturdepartementet

Foto: Jurek Holzer/TT

Satsning på ett nytt svensk-judiskt museum

Stiftelsen Judiska museet i Stockholm föreslås få 1,5 miljoner kronor i bidrag 2016 för etableringen av ett nytt svensk-judiskt museum. Detta föreslås i regeringens proposition Vårändringsbudget för 2016 efter överenskommelse med Vänsterpartiet.

Foto: Kentaroo Tryman/Folio

Kulturarvspolitik för ett Sverige som håller ihop

Regeringen planerar att lämna en proposition om kulturarvsfrågor till riksdagen. I bred dialog med olika aktörer arbetar regeringen för att forma en kulturarvspolitik för ett Sverige där många berättelser ryms och olika röster hörs.

Ann Linde och Per Olsson Fridh
Ann Linde, statssekreterare vid Justitiedepartementet och Per Olsson Fridh, statssekreterare vid Kulturdepartementet bjöd in till samtal om förtroendevaldas utsatthet för hot och våld. Foto: Marianne Andersson/Regeringskansliet

”Lite får man väl tåla” – om förtroendevaldas utsatthet för hot och hat

Förtroendevalda är en grupp som deltar i det offentliga samtalet, men de är också en grupp som vittnar om utsatthet för hot och våld. Många menar att samhällsklimatet och samtalstonen har hårdnat under de senaste åren. Mot bakgrund av detta initierar nu regeringen en samtalsserie på temat ”Samling mot hot och hat” för att värna det demokratiska samtalet.

Foto: Mikael Sjöberg, TT

Fri entré infört vid 18 statliga museer

Den 1 februari 2016 infördes fri entré på 18 statliga museer. - De skatter som finns i museerna är våra gemensamma. Därför är det naturligt att vi ser till att alla får chansen att ta del av det vi äger tillsammans, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1177 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida