Folkbildning

Till folkbildningen räknas folkhögskolor, studieförbund och studerandeorganisationer inom folkhögskolan. Inom folkbildningen finns även särskilda statsbidrag för viss tolkutbildning.

Ansvariga för folkbildning

Ansvarigt statsråd

Anna Ekström, Gymnasie- och kunskapslyfts­minister
Anna Ekström Gymnasie- och kunskapslyfts­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om folkbildning

Illustration: Regeringskansliet

Valideringsdelegationen överlämnar nationell strategi till Anna Ekström

Valideringsdelegationen 2015–2019 har överlämnat ett delbetänkande till gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström med förslag till en nationell strategi för validering. Målsättningen är att betydligt fler personer ska få sin kompetens synliggjord och erkänd, oavsett hur de förvärvat den. Tillgången till validering är för låg i Sverige i dag och varierar mellan olika yrken, utbildningar och olika delar av landet.

Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

För en framstående kunskapsnation med jämlik utbildning och forskning i världsklass

I den här broschyren beskrivs det svenska utbildningsväsendet och dess finansiering, från förskola till högskoleutbildning. Den beskriver också en del av den offentligt finansierade forskningen i Sverige.

Illustration: Regeringskansliet

Rekordlåg ränta på studielån

Regeringen har i dag beslutat om att för 2017 sänka räntenivån på studielån till 0,34 procent vilket innebär en sänkning med 0,26 procentenheter i jämförelse med innevarande års nivå. Räntenivån för 2017 blir den lägsta någonsin och beslutet berör de cirka 1,5 miljoner personer som har studielån.

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Stort intresse för Svenska från dag ett

Svenska från dag ett är en satsning för att ge nyanlända i Sverige möjlighet att lära sig svenska tidigt och samtidigt få en grundläggande förståelse för, och inblick i, det svenska samhället. Ett viktigt syfte är att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning under asyltiden.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 102 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida