Innovation

Innovation handlar om nya eller bättre lösningar som skapar värde för samhälle, företag och individer. Området omfattar planer och åtgärder för att utveckla och stärka innovations- och förnyelsekraften hos svenska företag inom många samhällsområden.

Ansvariga för innovation

Ansvarigt statsråd

Mikael Damberg rakt framifrån
Mikael Damberg Närings- och innovations­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om innovation

  • Samverkansplattform för hållbar svensk textil startar i Borås

    Foto: Folio bildbyrå

    Regeringen vill se en hållbar utveckling på textilområdet. Högskolan i Borås får i uppdrag att starta en nationell plattform för samverkan mellan aktörer som arbetar med miljömässigt hållbara textilier och hållbart mode.

  • Regeringens innovations- och forskningsråd i utlandet

    Foto: Mattias Ahlm/Folio

    Innovations- och forskningsråden i utlandet bidrar i det strategiska främjandet av Sverige som attraktiv kunskapsnation för investeringar och internationella samarbeten Regeringen har placerat innovations- och forskningsråd vid de svenska ambassaderna i New Delhi, Tokyo/Seoul, Brasilia, Peking och Washington D.C. Här har de uppgiften att långsiktigt och strategiskt främja svensk innovation, forskning och högre utbildning inom områden av betydelse för Sverige som ledande kunskapsnation med ett av världens främsta innovationssystem.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 448 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida