Försvars­departementet

Försvarsdepartementet ansvarar för Sveriges militära försvar och dess stödmyndigheter. Departementet planerar på strategisk nivå internationella insatser och säkerhetsfrämjande verksamhet och ger uppdrag till myndigheterna att genomföra samt följa upp dessa insatser.

Ansvarigt statsråd

Peter Hultqvist Försvars­minister

Aktuellt från Försvarsdepartementet

  • USA:s biträdande försvarsminister gästade Sverige

    Den amerikanska amassadören Azita Raji, statssekreterare Jan Salestrand och den amerikanske biträdande försvarsministern Robert Work
    Statssekreterare Jan Salestrand höll ett pressmöte på Marinbasen i Karlskrona tillsammans med den amerikanska ambassadören Azita Raji och biträdande försvarsministern Robert Work. Foto: Marcus Björkman/Regeringskansliet

    USA:s biträdande försvarsminister Robert Work besökte Sverige 26-27 april. Statssekreterare Jan Salestrand var värd för besöket som hade regional säkerhet som tema. Vistelsen, som är den första på denna nivå på 16 år, inkluderade bilaterala samtal, möte med de nordiska och baltiska statssekreterarna och besök på F17 i Kallinge och Marinbasen i Karlskrona.

  • Falskt twitterkonto har tagits bort

    Den 25 april skapades ett twitterkonto som utgav sig för att vara försvarsminister Peter Hultqvists officiella twitterkonto. Kontot var falskt. En anmälan har gjorts och det falska kontot har nu tagits bort.

Regeringskansliet

Försvarspolitisk inriktning 2016-2020

Den försvarspolitiska inriktningen 2016-2020 utgår från en förändrad säkerhetspolitisk situation i Europa. Försvaret får en tydligare inriktning mot ett nationellt försvar.

Sverige Finland
Svensk-finskt försvarsamarbete Försvarsdepartementet

Försvarssamarbetet Sverige Finland

Sverige och Finland har ett nära försvarspolitiskt samarbete och samverkar både bilateralt och inom olika internationella forum.

Röda korsetmärkt sjukvårdare i svensk räddningsstyrka.
Röda korsetmärkt sjukvårdare i svensk räddningsstyrka. Försvarsmakten

Ny skrift om skyddande kännetecken

Totalförsvarets folkrättsråd publicerar en skrift som behandlar skyddande kännetecken i den internationella humanitära rätten.

Twitter
Sociala medier Foto: Regeringskansliet

Försvarsdepartementet på sociala medier

På Twitter publiceras nyheter om försvarsministerns aktiviteter och regeringsbeslut. På Flickr finns aktuella bilder på försvarsministern och statssekreteraren.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 509 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida