Krisberedskap

Samhällets krisberedskap kan beskrivas som förmågan att förebygga, motstå och hantera krissituationer. Syftet med svensk krisberedskap är att värna befolkningens liv och hälsa, samhällets funktionalitet och förmågan att upprätthålla våra grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga fri- och rättigheter.

Ansvariga för krisberedskap

Ansvarigt statsråd

Inrikesminister Anders Ygeman
Anders Ygeman Inrikes­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om krisberedskap

  • Säkra kommunikationslösningar för blåljusaktörer

    Regeringskansliet har beslutat att tillsätta en utredning som ska föreslå en utvecklad och säker kommunikationslösning för bland annat polisen, försvaret och räddningstjänsten. Uppdraget ges till landshövdingen Gunnar Holmgren. Den 15 oktober 2016 ska han redovisa de huvudsakliga slutsatserna och slutredovisningen ska ske senast 28 februari 2017.

  • Lärdomar om krisberedskap efter branden i Västmanland

    Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har överlämnat sin slutrapport med åtgärder för stärkt krisberedskap utifrån erfarenheterna av skogsbranden i Västmanland. Inrikesminister Anders Ygeman och MSB:s generaldirektör Helena Lindberg presenterade rapporten vid en pressträff.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 229 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida