Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

Inrikesminister Anders Ygeman tog emot utredningen Utvärdering av hanteringen av flyktingsituationen i Sverige 2015

Efter överlämnandet följde en pressträff, där utredaren Gudrun Antemar och inrikesminister Anders Ygeman medverkade.

Studerande på gymnasienivå ska kunna få längre uppehållstillstånd

Regeringen föreslår att unga nyanlända som studerar på gymnasial nivå ska kunna få längre uppehållstillstånd än vad de annars hade fått. Förslagen aviserades förra våren i propositionen om den tillfälliga lagen. Syftet med det här förslaget är att uppmuntra unga nyanlända att genomgå utbildning på gymnasial nivå.

Meddelarskydd för bättre kvalitet i välfärden

Regeringen har lämnat en proposition om stärkt meddelarskydd för anställda med flera i privat bedriven men offentligt finansierad skola, vård och omsorg. Riksdagen sa ja till regeringens lagförslag, men med några justeringar. Justeringarna handlade bland annat om att lagen ska börja gälla den 1 juli 2017 i stället för den 1 april, vilket regeringen föreslog.

Nya regler om fakturabedrägerier och andra förmögenhetsbrott

Regeringen har beslutat att flera förslag till skärpt reglering av förmögenhetsbrott ska överlämnas till Lagrådet för granskning. Förslagen innebär bland annat att det införs ett nytt brott som tar sikte på utsändande av bluffakturor och att straffskalorna för skadegörelse höjs.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3745 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida