Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Ansvariga statsråd

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Morgan Johansson Justitie- och migrations­minister
Inrikesminister Anders Ygeman
Anders Ygeman Inrikes­minister

Aktuellt från Justitiedepartementet

  • Regeringen presenterar en samlad insats mot organiserad brottslighet

    I dag håller regeringen en pressträff där en samlad insats för att bekämpa organiserad brottslighet presenteras. Insatsen presenteras av justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, inrikesminister Anders Ygeman och rikspolischef Dan Eliasson.

  • EU-kommissionär Dimitris Avramopoulos träffade Anders Ygeman och Morgan Johansson

    Den 30 november besökte Mr Dimitris Avramopoulos, EU:s kommissionär för migration, inrikes frågor och medborgarskap, Rosenbad för möten med inrikesminister Anders Ygeman och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Sverige inför tillfälliga gränskontroller vid inre gräns

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollen vid inre gräns från den 22 november till den 11 december 2015.

Skärpta straffbestämmelser för handgranater

Regeringen har inlett översynen av hur lagen ska ändras så att straffsatserna för användning av brandfarliga och explosiva varor, till exempel handgranater, bättre överensstämmer med straffsatserna för vapenbrott.

Förstärkta insatser mot terrorism

Regeringen föreslår höjt anslag till Säkerhetspolisen för fortsatt vidareutveckling av arbetet mot terrorism, stärkt skydd avseende vitala samhällsfunktioner samt för att motverka främmande makts underrättelseverksamhet.

Utredning föreslår skärpt straff för kontakt med barn i sexuellt syfte (s.k. grooming)

Utvidgat straffansvar och skärpt straff. Det föreslås i en utredning om kontakt med barn i sexuellt syfte som justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har tagit emot.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 2886 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida