Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

Budgetförstärkningar till Polisen och Säkerhetspolisen

Regeringen tillför i budgetpropositionen för 2017 Polismyndigheten och Säkerhetspolisen stegvis mer resurser till 2020. Det presenterade finansminister Magdalena Andersson och inrikesminister Anders Ygeman i dag vid en pressträff i Rosenbad.

Utredning föreslår färre i häkte och minskad isolering

Häktes- och restriktionsutredningen har överlämnat betänkandet Färre i häkte och minskad isolering (SOU 2016:52) till inrikesminister Anders Ygeman. Utredaren, lagman Inger Söderholm, presenterade utredningens förslag vid en pressträff.

Utvärdering av hanteringen av flyktingsituationen 2015

Regeringen beslutade den 9 juni om en utvärdering av hanteringen av flyktingsituationen 2015.

Stärkt skydd på bolånemarknaden

Regeringen föreslår åtgärder för att stärka konsumenternas ställning och främja en välfungerande bolånemarknad. Sådana åtgärder bidrar även till att minska problemen med överskuldsättning.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3400 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida