Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Ansvariga statsråd

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Morgan Johansson Justitie- och migrations­minister
Inrikesminister Anders Ygeman
Anders Ygeman Inrikes­minister

Aktuellt från Justitiedepartementet

Regeringen beslutar att ytterligare förlänga gränskontroll vid inre gräns

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollen vid inre gräns från den från den 9 februari till den 9 mars 2016.

Överenskommelse kring åtgärder mot terrorism

Torsdag den 10 december höll regeringen tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna en pressträff i riksdagen där en gemensam överenskommelse kring åtgärder mot terrorism presenterades.

Åtgärder för minskad överskuldsättning

I två lagrådsremisser föreslår regeringen dels att Konsumentverket med omedelbar verkan ska kunna förbjuda kreditgivare som allvarligt brister i sin kreditprövning att låna ut pengar och dels att evighetsgäldenärer och seriösa företagare som blivit överskuldsatta ska få bättre möjligheter att starta om på nytt.

Regeringen presenterade en samlad insats mot organiserad brottslighet

Den 1 december 2015 höll regeringen en pressträff där en samlad insats för att bekämpa organiserad brottslighet presenterades. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, inrikesminister Anders Ygeman och rikspolischef Dan Eliasson redogjorde för det pågående arbetet och för åtgärder som regeringen beslutat om i dag.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3010 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida