Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå

I ett utkast till lagrådsremiss finns förslag som innebär att unga nyanlända som studerar på gymnasial nivå ska kunna få längre uppehållstillstånd än vad de annars hade fått. Förslagen aviserades i våras i propositionen om den tillfälliga lagen. Utkastet har nu skickats på remiss.

Regeringen beslutar att ytterligare förlänga gränskontroll vid inre gräns

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollen vid inre gräns från den 12 november 2016 till och med den 11 februari 2017.

Ökad insyn i partiers finansiering

En parlamentariskt sammansatt kommitté, Kommittén om insyn i finansiering av partier, har analyserat vissa frågor om insyn i partiers och valkandidaters finansiering i syfte att åstadkomma ett sammanhållet och väl avvägt regelverk i fråga om insyn i partifinansiering. Betänkandet överlämnades till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson den 8 november 2016.

Morgan Johansson tog emot 2014 års människohandelsutredning

2014 års människohandelsutredning har överlämnat sitt slutbetänkande till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Utredningen har undersökt behovet av straffrättsliga åtgärder mot människohandel och exploatering av utsatta personer för bland annat tiggeri.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3496 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida