Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

  • Historisk satsning på polisen

    Polisen behöver ökade resurser och polisens arbetsmiljö och karriärvägar måste förbättras. Därför kommer regeringen att föreslå att anslaget till polisen höjs med 2 miljarder kronor för 2018, 2,3 miljarder 2019 och 2,8 miljarder 2020. Samtidigt får Polismyndigheten i uppdrag att förbättra arbetsmiljön och skapa bättre karriärvägar för poliserna.

  • Regeringsombildningen 27 juli 2017

    Statsminister Stefan Löfven presenterade i dag en regeringsombildning. Tre statsråd har valt att avgå, bland dem Anders Ygeman. Morgan Johansson blir ny justitie- och inrikesminister och Heléne Fritzon tillträder som ny migrationsminister och biträdande justitieminister.

Regeringen kraftsamlar kring immateriella tillgångar och rättigheter

Regeringen med statsråden Morgan Johansson, Mikael Damberg och Alice Bah Kuhnke bjöd den 13 juni in representanter från näringsliv, organisationer och myndigheter till ett seminarium för att presentera regeringens strategiska arbete för immateriella tillgångar.

Ensamkommande barn som fyller 18 år under asylprocessen

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att skjuta till ett tillfälligt kommunbidrag på 195 miljoner kronor i höständringsbudgeten. Genom tillskottet kan kommunerna låta ensamkommande barn som hinner fylla 18 år under asylprocessen bo kvar i kommunen.

Ny nationell informations- och cybersäkerhetsstrategi

Regeringen har fattat beslut om en ny nationell strategi för hur informations- och cybersäkerheten i Sverige ska utvecklas och stärkas. Strategin kommer att följas av specifika uppdrag och andra styrande åtgärder till berörda myndigheter.

Överenskommelse kring åtgärder mot terrorism

Den 7 juni hölls en pressträff i Sveriges riksdag där regeringen tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna presenterade en överenskommelse kring åtgärder mot terrorism.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3977 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida