Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

Nya regler om fakturabedrägerier och andra förmögenhetsbrott

Regeringen har beslutat att flera förslag till skärpt reglering av förmögenhetsbrott ska överlämnas till Lagrådet för granskning. Förslagen innebär bland annat att det införs ett nytt brott som tar sikte på utsändande av bluffakturor och att straffskalorna för skadegörelse höjs.

Snabbare lagföring av brott

Justitie- och migrationsministern har gett lagmannen vid Stockholms tingsrätt Stefan Strömberg i uppdrag att utreda och föreslå åtgärder som leder till en snabbare lagföring av brott, exempelvis särskilda snabbförfaranden och jourdomstolar. En delredovisning ska lämnas den 1 augusti 2017 och i övrigt ska uppdraget redovisas den 15 april 2018.

Regeringens fortsatta arbete mot organiserad brottslighet

Den 21 december presenterade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Anders Ygeman ytterligare åtgärder för att bekämpa organiserad brottslighet. Det handlar bland annat om höjda minimistraff för vissa allvarliga våldsbrott och en ny vapenamnesti.

Stärkt skydd för arbetskraftsinvandrare

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har tagit emot betänkandet Stärkt ställning för arbetskraftsinvandrare på arbetsmarknaden (SOU 2016:91). Utredaren Ingrid Utne föreslår i betänkandet bland annat straffansvar för arbetsgivare.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3654 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida