Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Ansvariga statsråd

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Morgan Johansson Justitie- och migrations­minister
Inrikesminister Anders Ygeman
Anders Ygeman Inrikes­minister

Aktuellt från Justitiedepartementet

Skärpta regler för arbetskraftsinvandring

Regeringen har beslutat att tillsätta en utredning för att stärka arbetskraftsinvandrares ställning på arbetsmarknaden.

Uppdrag till Polisen om utsatta EU-/ESS-medborgare

Regeringen har gett Polismyndigheten i uppdrag att föreslå åtgärder för att motverka brottslighet som riktas mot utsatta EU-/EES-medborgare. I uppdraget ingår även att föreslå åtgärder mot annan brottslighet som begås i anslutning till tiggeri eller tillfälliga boplatser.

Ny patent- och marknadsdomstol

Frågor om immaterialrätt, marknadsföringsrätt och konkurrensrätt är av stor betydelse för en effektiv konkurrens och ett starkt konsumentskydd. Regeringen föreslår att domstolsprövningen samlas i två särskilda domstolar: Patent- och marknadsdomstolen och Patent- och marknadsöverdomstolen.

Assisterad befruktning för ensamstående kvinnor

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen med förslag om att ensamstående kvinnor ska ges möjlighet till assisterad befruktning.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 2704 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida