Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

Skärpta regler för vapenexporten

Regeringen överlämnar på torsdag en remiss till Lagrådet med en rad skärpningar i exportkontrollen av krigsmateriel. Lagrådsremissen genomför i stort den överenskommelse som gjordes i den så kallade KEX-utredningen från 2015.

Utredning föreslår en ny kamerabevakningslag

Utredare Susanne Kaevergaard har i dag lämnat över betänkandet En ny kamerabevakningslag till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Utredningen föreslår bland annat att det ska bli lättare att få tillstånd till kamerabevakning för brottsbekämpande ändamål.

Center mot våldsbejakande extremism inrättas vid Brå

Den tillfälliga nationella samordningen mot våldsbejakande extremism övergår till ett nytt permanent nationellt centrum. Centret inrättas vid Brottsförebyggande rådet (Brå). Det skriver kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson i en debattartikel i dag.

Överenskommelse kring åtgärder mot terrorism

Onsdag den 7 juni hölls en pressträff i Sveriges riksdag där regeringen tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna presenterade en överenskommelse kring åtgärder mot terrorism.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3919 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida