Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

  • Utredning föreslår färre i häkte och minskad isolering

    Häktes- och restriktionsutredningen har i dag överlämnat betänkandet Färre i häkte och minskad isolering (SOU 2016:52) till inrikesminister Anders Ygeman. Utredaren, lagman Inger Söderholm, presenterade utredningens förslag vid en pressträff.

  • Åtgärder mot bilbränder och kriminalitet i utsatta områden

    Onsdag den 17/8 presenterade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Anders Ygeman regeringens åtgärder mot bilbränder och kriminalitet i utsatta områden. För att vända utvecklingen krävs både långsiktiga välfärdssatsningar och kraftfulla åtgärder mot kriminalitet.

Utvärdering av hanteringen av flyktingsituationen 2015

Regeringen beslutade den 9 juni om en utvärdering av hanteringen av flyktingsituationen 2015.

Kartläggning identifierar allvarliga risker för den personliga integriteten

Tisdagen den 7 juni överlämnade Integritetskommittén sitt delbetänkande ”Hur står det till med den personliga integriteten?” till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Regeringens arbete med återvändande

Den 2 maj presenterade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Anders Ygeman regeringens arbete med återvändande för de som fått avslag på eller dragit tillbaka sin asylansökan. Presentationen skedde vid en webbutsänd pressträff.

Stärkt skydd på bolånemarknaden

Regeringen föreslår åtgärder för att stärka konsumenternas ställning och främja en välfungerande bolånemarknad. Sådana åtgärder bidrar även till att minska problemen med överskuldsättning.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3300 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida