Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

Morgan Johansson talade i Europarådets parlament

Den 28 juni höll justitie- och migrationsminister Morgan Johansson ett anförande om migrationsfrågor i Europarådets parlamentariska församling (PACE) i Strasbourg.

Utredare föreslår nya påföljder för unga lagöverträdare

Morgan Johansson har tagit emot utredningen Nya ungdomspåföljder med förslag på två nya påföljder för unga lagöverträdare: ungdomstillsyn och ungdomsövervakning. Förslagen presenterades av utredaren Karin Sandahl, hovrättsråd i Svea hovrätt, och Morgan Johansson vid en webbsänd pressträff i Rosenbad.

Skärpta regler för vapenexporten

Regeringen överlämnar på torsdag en remiss till Lagrådet med en rad skärpningar i exportkontrollen av krigsmateriel. Lagrådsremissen genomför i stort den överenskommelse som gjordes i den så kallade KEX-utredningen från 2015.

Överenskommelse kring åtgärder mot terrorism

Den 7 juni hölls en pressträff i Sveriges riksdag där regeringen tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna presenterade en överenskommelse kring åtgärder mot terrorism.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3965 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida