Finans­departementet

Finansdepartementet ansvarar för frågor som rör statens ekonomi. Det handlar om samordning av statens budget, prognoser och analyser, skattefrågor samt styrning och förvaltning av statens verksamhet. Dessutom ansvarar departementet för frågor som rör finansmarknad och konsumentlagstiftning.

Ansvariga statsråd

Magdalena Andersson Finans­minister
Per Bolund Finansmarknads- och konsument­minister, biträdande finans­minister
Ardalan Shekarabi Civil­minister

Aktuellt från Finansdepartementet

Riksdagen har fattat beslut om vårbudgeten

Tisdagen den 16 juni fattade riksdagen det slutgiltiga beslutet om regeringens förslag till riktlinjer för den ekonomiska politiken samt förslag till ändringar av inkomster och utgifter för budgetåret 2015.

Vad händer med amorteringskravet?

Efter diskussioner mellan regeringen, de borgerliga partierna, vänsterpartiet samt ansvariga myndigheter om åtgärder för att dämpa hushållens skuldsättning är alla överens om att amorteringskrav bör införas.

Budget 2016

Budgetpropositionen för 2016 presenteras måndagen den 21 september 2015. Här kan du läsa om aktuella förslag inför Budget 2016.

Budget 2016: Några skatteförslag

Budgetpropositionen för 2016 presenteras 21 september 2015. Inför detta har ett antal skatteförslag som kan bli aktuella lämnats till lagrådet.

Nya regler för AP-fonderna

En promemoria med förslag om AP-fondernas framtida organisation och placeringsregler, förslag som tidigare överenskommits i Pensionsgruppen, har gått ut på remiss från Finansdepartementet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 2838 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida