Finans­departementet

Finansdepartementet ansvarar för frågor som rör statens ekonomi. Det handlar om samordning av statens budget, prognoser och analyser, skattefrågor samt styrning och förvaltning av statens verksamhet. Dessutom ansvarar departementet för frågor som rör finansmarknad och konsumentlagstiftning.

Ansvariga statsråd

Magdalena Andersson Finans­minister
Per Bolund Finansmarknads- och konsument­minister, biträdande finans­minister
Ardalan Shekarabi Civil­minister

Aktuellt från Finansdepartementet

 • Senarelagt ikraftträdande av det nya ersättningssystemet för mottagandet av ensamkommande barn och unga

  Regeringen har lyssnat på de synpunkter som har framkommit från remissinstanserna och som ett resultat av dessa senarelägger regeringen ikraftträdandet av det nya ersättningssystemet för mottagandet av ensamkommande barn och unga. Nytt ikraftträdandedatum blir den 1 juli 2017. Det berättade arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson, finansminister Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund vid en pressträff i dag.

 • Goda utsikter för svensk ekonomi, men många utmaningar kvarstår

  Den 24 augusti samlades regeringen på Harpsund där finansminister Magdalena Andersson redogjorde för det ekonomiska läget och förutsättningarna för 2017 års budget. I samband med detta höll Magdalena Andersson en pressträff på Harpsund om det ekonomiska läget.

 • Inkomst till eget bolag ska minska statsrådspensionen

  Illustration: Regeringskansliet

  Vårt land bygger på tillit. Medborgarna ska kunna lita på regelverken och dess efterlevnad men också att myndighetsföreträdare agerar som föredömen. Regeringen kommer nu att ändra reglerna för statsrådspensionerna, skriver civilminister Ardalan Shekarabi i en debattartikel på DN.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 3553 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida