Finans­departementet

Finansdepartementet ansvarar för frågor som rör statens ekonomi. Det handlar om samordning av statens budget, prognoser och analyser, skattefrågor samt styrning och förvaltning av statens verksamhet. Dessutom ansvarar departementet för frågor som rör finansmarknad och konsumentlagstiftning.

Ansvariga statsråd

Magdalena Andersson Finans­minister
Per Bolund Finansmarknads- och konsument­minister, biträdande finans­minister
Ardalan Shekarabi Civil­minister

Aktuellt från Finansdepartementet

Per Bolund tog emot utredningen Gröna obligationer

Den 10 januari tog finansmarknadsminister Per Bolund emot utredningen ”Att främja gröna obligationer” vid en pressträff med särskild utredare Mats Andersson.

Regeringen föreslår en ny spellag och ny lag om skatt på spel

Idag fattade regeringen beslut om lagrådsremissen En omreglerad spelmarknad. En ny spellag och ny lag om skatt på spel föreslås. Den nya regleringen ska utformas som ett licenssystem. Bestämmelserna föreslås träda i kraft den 1 januari 2019.

Fortsatt konjunkturuppgång 2018

Den 19 december presenterades Finansdepartementets senaste prognos för ekonomin och de offentliga finanserna. Sysselsättningsgraden och arbetskraftsdeltagandet revideras upp och tillväxten fortsätter stärkas.

Kraftiga åtgärder för ett tryggare och mer hållbart premiepensionssystem

Idag tas nästa steg för ett tryggare och hållbarare fondtorg. De sex partier som står bakom pensionssystemet och därför ingår i Pensionsgruppen är överens om att remittera en promemoria som innehåller kraftfulla åtgärder för att snabbt säkra pensionsspararnas intressen.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 4422 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida